Triumph Inspiration Award 2011

Original undertøysvinner

Triumph Inspiration Award 2011 har gått av stabelen og vinneren er kåret.

Den tidligere supermodellen Helena Christensen er ansikt og ambassadør for Triumph Essence.
Den tidligere supermodellen Helena Christensen er ansikt og ambassadør for Triumph Essence. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert
Vinneren og designet ble hyllet av 500 gjester og et eksklusivt dommerpanel.
Vinneren og designet ble hyllet av 500 gjester og et eksklusivt dommerpanel. Foto: Foto:TRIUMPH

Finalen i årets Triumph Inspiration Award ble avholdt onsdag 6.juli under moteuken i Berlin. Det var et forrykende moteshow med 500 inviterte gjester fra mote-, forretnings- og underholdningsbransjen.

Her presenterte de 37 finalistene fra tilsvarende antall land sitt undertøysdesign, som de allerede hadde vunnet sine landsfinaler med.

Tema og inspirasjon bak designet er Triumphs 125 års jubileum "125 years of celebrating women". Dommerpanelet bestod av blant annet modell og skuespiller Lily Cole, ansikt og ambassadør for Triumph Essence Helena Christensen og sangerinnen Coco Lee.

Norge ble representert av Monica Eva Edsem Høyer med sitt design "Witch Trials". Da hun vant den norske konkurransen fikk hun skryt for sin orginalitet. Juryen var også imponert over hennes detaljfokus. Dessverre nådde ikke hennes design helt til topps i Berlin.

Originalitet

Den norske innslaget ""Witch Trial"".
Den norske innslaget ""Witch Trial"". Foto: Foto: TRIUMPH

På catwalken så man resultatet av 37 hardtarbeidende designere, og det var imponerede å se så mange ulike måter designerne har klart å tolke Triumphs retning og brief på.

Klassiske detaljer som korsetter og strømpebånd var i bruk, men fremsto i ny drakt. Det norske innslaget var et godt eksempel på dette.

Rørt vinner

Etter førpremieren på Triumphs Vår/Sommer 2012 Shape Sensation-kolleksjon kom det store øyeblikket. Vinneren ble kåret, og Boglárka Bódis fra Ungarn med designet "Les Fleurs du Mal" gikk av med seieren.

Boglárka Bódis ble glad og rørt, da hennes vinnerdesign ble presentert på catwalken som kveldens store finale.

- "Det har fortsatt ikke gått opp for meg at jeg virkelig har vunnet! De siste dagene har været fantastisk spennende, og jeg er meget stolt over at "Les Fleurs du Mal" gjorde størst inntrykk på dommerne!", sa den 35 -årige vinneren etter kåringen.

Hennes design utmerket seg, men om den blir en suksess i butikkene blir spennende å se.

Stor pott fjerde år på rad

Boglárka Bódis mottar en pengepremie på omlag 116 000 kroner. I tillegg vil hennes design bli satt i produksjon, slik at det vil komme i salg i løpet av neste år i utvalgte Triumph-butikker verden over. Dette er fjerde gang denne internasjonale konkurransen for unge talenter har blitt avholdt. Tidligere har Beijing, Milano og London vært vertsbyer for den spennende talentkonkurransen.

Les mer:

Null toll på truser

Slik vil undertøysprodusentene at vi skal kle oss under klærne

Anita Tillmann, CoCo Lee , Helena Christensen, Ellen von Unwerth, Lily Cole og Jos Berry.
Anita Tillmann, CoCo Lee , Helena Christensen, Ellen von Unwerth, Lily Cole og Jos Berry. Foto: Foto:TRIUMPH

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning