CC-cream

Mirakelkremen alle snakker om

Akkurat idet vi begynte å venne oss til BB-creamen, kom en krem med to nye bokstaver i hyllene - nemlig CC-creamen. Hva gjør den egentlig?

HØYTEKNOLOGISK HUDPLEIE: CC-creamen Smarty Plants fra Origins skal vissnok være en av de mest avanserte kremene på markedet fordi teknologien som benyttes her blant annet brukes i software. Men hva gjør den egentlig?
HØYTEKNOLOGISK HUDPLEIE: CC-creamen Smarty Plants fra Origins skal vissnok være en av de mest avanserte kremene på markedet fordi teknologien som benyttes her blant annet brukes i software. Men hva gjør den egentlig? Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

CC-cream

Står for complexion corrector eller color corrector og er en ansiktskrem med makeuplignende egenskaper.

Den skal korrigere farge­forskjeller i huden, samtidig som huden pleies med fuktgivende ingredienser og beskyttende solfiltre.

Fjorårets store hype, BB-cream (som står for blemish balm eller beauty balm), var et helt nytt multiprodukt da den kom.

Den gir fukt, solbeskyttelse og farge, og er perfekt til forbrukeren som ikke har behov for en dekkende foundation, men som likevel ønsker en fin og jevn hud.

Den har også en annen vesentlig egenskap - den er lett å bruke. Du trenger ikke pensler eller være nøyaktig i fargevalget, for BB-creamen kommer i få nyanser og inneholder mineralpigmenter som tilpasser seg hudtonen din, slik at resultatet blir naturlig.

Så hvorfor trenger vi da et nytt produkt når vi allerede har BB-creamen?

Her har skjønnhetsansvarlig i den danske utgaven av Alt for damene, Marie Brodersen, og mote- og skjønnhetsansvarlig i den norske utgaven, Vibeke Stiansen, prøvd syv av sesongens CC-kremer, og funnet sine favoritter.

Grønne fargepigmenter

BB-creamens fordel er også dens ulempe. Den er enkel i bruk, fordi den rett og slett er et enkelt produkt. Du får det du ser, og heller ikke så mye mer.

CC-creamen (som står for complexion corrector eller color corrector) er mer avansert, uten at den blir komplisert å bruke.

For det første er den lettere i konsistensen, som gjør den mer behagelig, men den er også mer fargekorrigerende, hvilket er en fordel for voksne kvinner som opplever at huden blir mer ujevn med alderen. Hud med en svak rødme, som er grå eller plages med pigmentflekker er typisk for voksne kvinner.

Det er disse fargeforskjellene CC-creamen skal være god til å korrigere, siden fargepigmentene har blitt mer avanserte. L'Oréal lanserer nå en variant med grønne fargepigmenter som skal utligne røde undertoner i huden. Kremen skal gi kvinner med en tendens til rødme eller rosacea en jevn, naturlig farge - uten at de ser sminket ut.

Andre CC-kremer skal inneholde spesifikke anti-age-hud­pleieingredienser, som ikke bare fukter, den skal jevne ut og beskytte. Den skal også arbeide med å redusere linjer, rynker og pigmentflekker.

Høyteknologisk hudpleie

Origins' Smarty Plants, går lenger og er nok er den mest avanserte av de nye kremene.

Teknologien som benyttes er kjent som S.M.A.R.T. (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology), og brukes blant annet i software hvor it-programmer leveres med innebygget selvovervåkningsteknologi, som skal kunne identifisere og reparere eventuelle skader som skjer på systemet, mens det brukes.

Produsenten av Smarty Plants hevder den inneholder en intuitiv formel, som skal gjenkjenne skadelig stimuli som uv-stråler, ozon og forurensing.

Den skal da frigi antistoffer som beskytter huden, mens påvirkningen skjer. Produsenten hevder at produktet skal gi en beskyttelse som varer lenger, fordi antistoffene som har en begrenset levetid, ikke brytes ned i samme øyeblikk som du smører kremen på.

CC-CREAM: Fra venstre: CC Cream fra Max Factor, kr 159. Complete Corrector Creme fra Chanel, kr 585. Daily Correct CC Cream fra Supergoop/heavenscent.no, kr 260.
CC-CREAM: Fra venstre: CC Cream fra Max Factor, kr 159. Complete Corrector Creme fra Chanel, kr 585. Daily Correct CC Cream fra Supergoop/heavenscent.no, kr 260. Foto: FOTO: Produsentene

Complete Correction Cream, spf 30, Chanel

BB-cream

Står for blemish balm eller beauty balm og er en makeupkrem med hudpleiende egenskaper i form av fuktgivende ingredienser og et bredspektret solbeskyttelsesfilter.

Kremen skal korrigere, fukte, beskytte, glatte ut og forebygge aldringstegn i huden.

Påføring: Den er lett å påføre og legger seg som et lett, dekkende lag.

Resultat: Huden blir fargekorrigert og jevn som lovet, og den føles behagelig på. Eneste som skiller den fra topp score, er at den godt kunne ha gitt enda mer fukt. Sammen med en dagkrem bør resultatet blir veldig bra.

Vurdering: 5/6

Pris: kr 585

CC Cream, Max Factor

Kremen skal ha en høy, naturlig dekkevne, gi huden næring og fukt, samt solbeskyttelse.

Påføring: Konsistensen er noe tørr og kremen legger seg litt i porene i huden slik at de synes bedre.

Resultat: Jevner ut og korrigerer rødme i huden. Holder godt utover dagen, og føles lett og god på huden.

Vurdering: 4/6

Pris: kr 159 (Kommer i fire fargenyanser)

Daily Correct CC Cream, spf 35, Supergoop

Kremen skal fargekorrigere, beskytte og pleie irritert hud, samt gjøre den mykere og minimerer linjer.

Påføring: Den er utrolig lett å påføre, og du trenger lite av gangen. Kremen smelter raskt inn i huden, og er fryd å jobbe med.

Resultat: Huden får et fint, jevnt lag uten å legge seg som en maske. Resultatet ser veldig naturlig ut, samtidig som fargeforskjeller jevnes ut. Den føles bra på. En soleklar ny favoritt i sminkepungen.

Vurdering: 6/6

Pris: kr 260 (Finnes i to fargenyanser)

Smarty Plants CC, spf20, fra Origins

KREMEN ALLE SNAKKER OM: Fra venstre: Smarty Plants CC fra Origins, kr 345. Superdefense CC Cream fra Clinique, kr 275. Stem Cellular Repair CC Cream fra Juicy Beauty/parfymeri.no, kr 450. Nude Magique CC Cream Anti-redness fra L'Oréal, kr 179.
KREMEN ALLE SNAKKER OM: Fra venstre: Smarty Plants CC fra Origins, kr 345. Superdefense CC Cream fra Clinique, kr 275. Stem Cellular Repair CC Cream fra Juicy Beauty/parfymeri.no, kr 450. Nude Magique CC Cream Anti-redness fra L'Oréal, kr 179. Foto: FOTO: Produsentene

Kremen skal korrigere hudfargen, tilføre fukt, redusere tørrhetslinjer, gi ny glød, samt beskytte mot forurensing og sol.

Påføring: Den er lett å påføre og trekker fort inn, selv utenpå vanlig dagkrem. Duften er diskret, og den føles behagelig på.

Resultat: Huden ser glattere ut og gir en ekstra glød som du ikke får av vanlig foundation. Ekstra pluss for solfaktor 20. Dette er en av våre nye favoritter.

Vurdering: 5/6

Pris: kr 345 (kommer i to fargenyanser)

Superdefense CC Cream, spf 30, Clinique

Kremen skal fargekorrigere huden, gi ekstra fukt og beskyttelse, samt gjøre huden myk, glatt og smidig.

Påføring: Litt tykk konsistens, men lett å smøre ut.

Resultat: Føles rik og god på huden, og vil nok fungere veldig bra på etter hvert vintertørr hud. Jevner ut hudtonen og gir et naturlig resultat.

Vurdering: 5/6

Pris: kr 275 (Kommer i tre fargenyanser)

Stem Cellular Repair CC Cream

Kremen skal jevne ut hudtonen, reparere skader, stramme opp, samt gi beskyttelse, ny glød og ekstra fuktighet.

Påføring: Lett å kontrollere hvor mye krem som kommer ut av åpningen da den er litt annerledes. Kremen er litt tørr, og den gled overraskende lett inn i huden. Samtidig ble det litt vanskelig å bestemme akkurat hvor mye krem som behøves. Huden ble ikke tørr.

Resultat: Huden blir klart jevnere i tonen og trenger ikke en touch-up i løpet av dagen. Er heller ikke fet og det er ikke noe overskudd på huden.

Vurdering: 4/6

Pris: kr 450 (kommer i to fargenyanser)

Nude Magique CC Cream Anti-Redness, L'Oréal Paris

Kremen skal jevne hudens egen fargetone, gi ekstra fukt og smelte raskt inn, samt dekke rødlige partier.

Påføring: Den ser litt skummel ut, siden den er helt grønn, men du blir ikke grønn ved påføring. Kremen trekker raskt inn, nesten litt for raskt, så vær rask på labben!

Resultat: En perfekt krem for deg som plages med rødlige partier, siden disse blir jevnet ut på en fin måte. I tillegg har kremen en mattende effekt, som gjør at huden ikke blir blank i løpet av dagen.

Vurdering: 5/6

Pris: kr 179 (Kommer i to fargenyanser)

Disse kommer snart

Perfect Truth CC Crème, spf 30, fra Ole Henriksen.

Kremen skal virke fargekorrigerende på kort og lang sikt, med blant annet C-vitamin som skal lysne pigmentflekker, mens fargede mineralpigmenter skal korrigere overflaten.

Pris: kr 475

Regenerist CC Complexion Corrector, spf 15, fra Olay.

Den serumlignende formelen skal virke utglattende på rynker og pigmentflekker. Kremen lanseres i løpet av høsten.

Pris: kr 319

Les også:

Denne mannen ville vi snudd oss etter på gata

- Solgte 40 luer på en halvtime

Genseren alle kommer til å gå med i høst

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning