Spis deg ung

Med riktig mat skal rynkene fordrives

- Klart det er mulig å spise seg ung!

SPIS DEG UNG: Med supermat blir både kroppen og huden din glad. Her ser du Trine Berge og Sara Chacko i full gang med å lage supersunn smoothie.
SPIS DEG UNG: Med supermat blir både kroppen og huden din glad. Her ser du Trine Berge og Sara Chacko i full gang med å lage supersunn smoothie.
Publisert Oppdatert

Med riktig mat skal rynkene fordrives og oppskriften er egentlig ganske enkel.

Spiser du det du trenger av næringsrik mat, får du en glad kropp tilbake. Sørger du samtidig for å fylle kroppen med litt selvtillit, er du på riktig spor.

For, som superdamene Sara Chacko (38) og Trine Berge (40) skriver i boken Beautyfood - indre styrke naturlig skjønnhet: Føler du deg vakker, vil også andre se på deg som vakker. Vakker er vel og bra, men hva med ungdomskilden?

Finnes det mat som holder oss unge eller er det bare et fiffig ordspill som kun gir næring til forfengeligheten? Jeg spurte damene - og responsen lot ikke vente på seg.

- Klart det er mulig å spise seg ung!

PS! Nederst i saken får du en oppskrift på en beauty smoothie.

Alger, gress og fett

SPIS OG VÆR GLAD: Nytelse er viktig for superjentene Trine Berge og
Sara Chanko - når det gjelder livet generelt og
mat spesielt. De snakker mye om balanse og oppfordrer alle til å lytte til behovene og gjøre prioriteringene som gir deg et godt liv.
SPIS OG VÆR GLAD: Nytelse er viktig for superjentene Trine Berge og Sara Chanko - når det gjelder livet generelt og mat spesielt. De snakker mye om balanse og oppfordrer alle til å lytte til behovene og gjøre prioriteringene som gir deg et godt liv. Foto: Foto: Siren Lauvdal/Stenersen Forlag

Sara og Trine deler velvillig råd og erfaringer og først ut er den hellige treenighet: alger, gress og fett.

- Alger er stappfulle av gode næringstoffer og er rensende. De hjelper kroppen å kvitte seg med giftstoffer. Gress er basisk og bidrar til å gjøre kroppen mindre sur, slik at den bedre kan ta opp og nyttiggjøre næringsstoffene fra maten.

Et par gram alger og gress tilsvarer flere kilo med grønnsaker!

- Kombinerer du dette med essensielle fettsyrer som omega-3 og -6 får du en kickstart på dagen, forklarer Trine.

Drivstoff på tanken

- Tenk på kroppen din som en maskin, hvor din oppgave er å gi den det drivstoffet den trenger å for å fungere optimalt. Ønsker du å forsinke aldringsprosessen gjelder det å bremse den naturlige nedbrytingen av cellene. Riktig fett beskytter cellene mot skader og gir huden det nødvendige fettet den trenger for å holde seg elastisk og myk. Rikelige tilgang på gode antioksidanter og mineraler sørger for at degenereringen av cellene skjer saktere og mer skånsomt, sier Sara.

Share

God kjemi

For å få det beste ut av livet, må du også gi næring til de gode følelsene i deg.

- Alt vi føler og tenker sender signaler til hjernen og hormonsystemet vårt.

Grønt Tips!

Start dagen med en grønn cocktail bestående av gress og alger. De grønne godsakene kan blandes med eplejuice eller tas som kapsler. Alger og gress fås kjøpt i assorterte helsekoster. Avslutt med en god skje essensielle fettsyrer - for eksempel hampolje.

Derfor er det viktig å gi kroppen riktig næring, men også lytte til behovene og prioritere det som gir deg et godt liv.

- Da blir kroppen i balanse både fysisk og mentalt. Egentlig handler det om kjemi, forklarer Sara og nipper til teen sin - grønn naturligvis.

Trine og Sara garanterer resultater.

To-tre uker og du vil merke at du får mer overskudd, mer energi, bedre hud og bedre fordøyelse. Men de første ukene kan du faktisk oppleve det motsatte og føle deg slapp, få treg mage og kviser.

- Det er helt naturlig, kroppen trenger litt tid til å kvitte seg med avfallet. Supermat er det eneste jeg har fortsatt med også etter 15 år. Innimellom har jeg vært innom alt mulig, men ingenting fungerer som dette, sier Trine.

Hun er stolt. To bøker, nettbutikk og to butikker i Oslo har det blitt. Snart er det også duket for en egen supersmoothie-bar.

Kakaobønner
Kakaobønner Foto: Foto: istockphoto

Tips!

Rå kakao er steinrike på antioksidanter gir mer utholdenhet og stimulerer til godt humør. Smaker kjempegodt sammen med gojibær - sunn og god snacks!

- Unn deg det du har lyst til og på og sørg for å gi kroppen det den trenger for at du skal få det beste ut av deg selv og livet. For det er jo det det handler om - å ha et godt liv, sier Sara.

Beauty smoothie

1 person

1/2 dl vann

2 1/2 dl ananasjuice (ikke fra konsentrat)

1/2 ss Amanprada kokosolje (Extra Virgin)

1/2 ss olje (for eksempel Amanprana Okinawa Happy Delight)

1/2 ss hvetegrass (for eksempel Pure Planet Rice Bran Solubles)

1/2 ss lectin (for eksempel Supernature Pure Lecithin)

1 ts aloe vera (for eksempel Pure Planet Aloe Vera 40 x)

en klype himalayasalt (for eksempel fra Creative Nature)

1/3 økologisk banan

1 dl blåbær

Ha oljene i en blender - Happy Delight og kokosolje - sammen med banan og ananasjuice. Bland til glatt masse og ha i blåbær og de tørre ingrediensene. Bland alt sammen og spe med vann til smoothien får en passe konsistens.

Les også:

Slik blir du kvitt pigmentflekkene

Glatter ut huden og gir deg glød

Sminketips for voksen hud

Christine Kohts beste skjønnhetstips: Spis ett egg per øl

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning