Makeover med Alt for damene

Du vil ikke tro forvandlingen

Vi ga sykepleierne en real makeover.

BLE NYE: Operasjonssykepleierne Tomiko, Ann-Kristin og Audrey fikk hjelp til å finne ny stil med Alt for damene.
BLE NYE: Operasjonssykepleierne Tomiko, Ann-Kristin og Audrey fikk hjelp til å finne ny stil med Alt for damene. Foto: FOTO: Gry Traaen
Publisert Oppdatert

Audrey Schjetne (41):

Høyde: 166 cm

Størrelse: M-L

Skostørrelse: 37

Fasong: Eple

Tre sykepleiere fikk makeover med Alt for damene.

Først ut er Audrey Schjetne (41). Hun er sykepleier og jobber på operasjonsstuene ved Ullevål universitetssykehus.

En hverdag med håret i hette og uten sminke har gjort at hun har mistet litt taket på å pynte seg.

Nederst i saken finner du Audreys kolleger, Ann-Kristin og Tomiko, som også ble nye i Alt for damenes regi.

- Vil ikke se ut som en kjerring

- Klærne jeg har i skapet passer ikke kroppen min lenger. De siste årene har det kommet på noen kilo, særlig rundt magen, uten at garderoben er blitt justert tilsvarende. Jeg synes det er vanskelig å vite hva som passer sammen, og jeg har ikke klart å henge med i overgangen fra ungdom til voksen. Jeg vil absolutt ikke at det skal se ut som jeg forsøker å jukse på alderen. På den annen side vil jeg heller ikke se ut som en kjerring. De aller fleste skoene mine er uten hæler, og det vil jeg gjerne utfordres på, sier Audrey før hun slipper stylisten til.

Stylist Cathrine om Audrey

Stylist Cathrine Sandberg forteller at Audrey har en klassisk eplefigur, og at hun derfor legger først på seg rundt magen.

- Hun trives best i dempede farger og ensfargede plagg, og vil gjerne holde seg til basisfargene hun liker. Men hun utfordrer seg selv med plagg med struktur, mønster eller trykk, sier Cathrine og fortsetter:

-Det er nemlig ikke så mye som skal til for å skape en lekker og litt mer damete stil.

Stylisten om valg av klær

- Et lyst antrekk med ton-i-ton tilbehør og et par store ringer som blikkfang var antrekket Audrey valgte etter å ha prøvd seg gjennom mange forskjellige plagg, med ulike uttrykk, sier Cathrine.

Hun forteller at smale jeans understreker den nette skikkelsen til Audrey, og en diskret flerfarget genser utgjør basen som hun kan kombinere med forskjellig tilbehør.

- Det åpner for å skape mange nye antrekk, sier Cathrine.

Audrey om den nye stilen

- Jeg har lært mye om håret mitt i dag. Det var skikkelig gøy. Jeg som ikke eier rundbørste tror jammen det er på tide å investere i det nå. Jeg liker den nye fargen veldig godt. Klesstilen er veldig meg, og det var spennende å se hvordan man setter sammen tilbehør, sier Audrey og fortsetter:

- Høye hæler er en stor utfordring til hverdags. Disse er for høye, men veldig gode å gå i. Jeg ser jo hvordan det løfter et antrekk.

Håret

Frisør Eirik Thorsen forteller at han har gjort fargen til Audrey litt lysere nederst.

- På den måten ser det ut som en naturlig ettervekst etter solbleking. Audrey kler kalde farger, og jeg velger en som er en tone mørkere enn huden hennes. Jeg klippet en god bit av lengden for å ramme inn ansiktet. Audrey lar alltid håret lufttørke, fordi hun er redd for at daglig føning skader håret. Hvis hun bruker en god varmebeskyttende spray, er ikke det noe problem. Med rundbørste og føner vil hun gi inntrykk av å ha mer volum i håret, sier Eirik.

Sminken

Ifølge makeupartist Jeanette Gjerde Olsen har Audrey perfekt hud, og trenger ingen dekkende foundation.

- Jeg bruker en BB-cream fra Fedora. En diskret markering av øyne, kinn og munn gir henne et friskere uttrykk. Jeg begynner med øyenbrynene. Med en flat skråpensel og øyenbrynspudder tegnes de opp. Øynene blir rammet inn både med kajal og skygge i bruntoner. Til leppene velger jeg fargen Irresistible fra Jane Iredale, og deretter en gloss som sitter hele dagen. Siden hun ofte blir blank i t-sonen bruker jeg Jane Iredales Oil control primer som matter. Da unngår hun å bli blank på nesen og i pannen i løpet av en lang dag.

FØR OG ETTER: Til venstre: Audrey jobber som sykepleier på operasjonsstuene ved Ullevål universitetssykehus. En hverdag med håret i hette og uten sminke har gjort at hun har mistet litt taket på å pynte seg. Til høyre: Slik ble resultatet. Audrey har på seg en genser fra Zara, kr 299. Bukse fra Massimo Dutti, kr 699. Veske fra Aldo, kr 499. Gullring fra Aldo, kr 499. Ring fra Lindex, kr 79. Sko fra Aldo, kr 899. Produktforslag på høyre side: Jakke fra Gestuz, kr 1995. Volumspray fra Redken, kr 279. Leppestift i fargen Coral Pink fra Clarins, kr 270. Bukse fra H&M, kr 399. Veske fra Cala & Jade, kr 2799. Sko fra Bianco, kr 499.
FØR OG ETTER: Til venstre: Audrey jobber som sykepleier på operasjonsstuene ved Ullevål universitetssykehus. En hverdag med håret i hette og uten sminke har gjort at hun har mistet litt taket på å pynte seg. Til høyre: Slik ble resultatet. Audrey har på seg en genser fra Zara, kr 299. Bukse fra Massimo Dutti, kr 699. Veske fra Aldo, kr 499. Gullring fra Aldo, kr 499. Ring fra Lindex, kr 79. Sko fra Aldo, kr 899. Produktforslag på høyre side: Jakke fra Gestuz, kr 1995. Volumspray fra Redken, kr 279. Leppestift i fargen Coral Pink fra Clarins, kr 270. Bukse fra H&M, kr 399. Veske fra Cala & Jade, kr 2799. Sko fra Bianco, kr 499. Foto: FOTO: Gry Traaen og produsentene
HÅR OG MAKEUP: Audrey lot det stå til, og frisøren fikk klippe ganske mye. For å få mer volum, sprayet frisør Eirik håret til Audrey med hårlakk mens hun sto foroverbøyd. Sminken til slutt. Øyenbryn er viktig for ansiktets helhetsinntrykk. Fargen heter Irresistible (fra Jane Iredale) og er naturlig korallfarget. Når øynene er markert med blyant, er det viktig å duse ut med en myk pensel.
HÅR OG MAKEUP: Audrey lot det stå til, og frisøren fikk klippe ganske mye. For å få mer volum, sprayet frisør Eirik håret til Audrey med hårlakk mens hun sto foroverbøyd. Sminken til slutt. Øyenbryn er viktig for ansiktets helhetsinntrykk. Fargen heter Irresistible (fra Jane Iredale) og er naturlig korallfarget. Når øynene er markert med blyant, er det viktig å duse ut med en myk pensel. Foto: FOTO: Gry Traaen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning