Makeover med Alt for damene

Tone-Britt (42) fikk en skikkelig makeover

Tone-Britt (42) vil gjerne ha noen tips til styling. - Også er jeg veldig spent på hva frisøren sier om fargen min, sier hun.

BLE NY: Tone-Britt fikk oppfylt drømmen om en bli ny-dag. Her er resultatet!
BLE NY: Tone-Britt fikk oppfylt drømmen om en bli ny-dag. Her er resultatet! Foto: FOTO: Gry Traaen
Publisert Oppdatert

Tone-Britt Engen (42):

Ønsker hjelp til å sminke bort pigmentflekker.

Høyde: 169 cm

Størrelse: 38/40

Skostørrelse: 40

Fasong: Rektangel

I løpet av de siste årene har Tone-Britt fått noen brune pigmentflekker i ansiktet, og de irriterer henne veldig.

- Jeg har forsøkt å fjerne dem med laser, men det var ikke vellykket. Nå har jeg innsett at de har kommet for å bli, derfor ønsker jeg hjelp til å sminke dem bort. Håret mitt er kort, og jeg trives med det, men noen tips til styling hadde vært fint. Og så er jeg veldig spent på hva frisøren vil si om fargen min, sa Tone-Britt før vi startet.

Stylist Cathrine om Tone-Britt

Stylist Cathrine forteller at Tone-Britt har en ganske rett, atletisk kropp med omtrent like brede skuldre som hofter og uten markering rundt midjen.

- Med denne fasongen kan du bruke nær sagt hva som helst, og Tone-Britt kler derfor de fleste snitt. Hun liker sterke farger og det passer henne godt, sier Cathrine.

Stylisten om valg av klær

- En løs knallfarget rosa skjorte med feminine detaljer er det som løfter dette antrekket. Stylet med en tøff bukse, et kult statementkjede og et par lyse pumps blir antrekket lekkert, men samtidig tøft, tipser Cathrine.

FØR OG ETTER: Til høyre: Slik så Tone-Britt ut før makeoveren. ETTER: Stylist Cathrine forteller at fordi Tone-Britt har den kroppsfasongen hun har, kan hun bruke nær sagt hva som helst. Videre liker Tone-Britt sterke farger, noe som også passer henne godt. Hun har på seg en skjorte fra By Malene Birger, kr 1699. Bukse fra Lindex, kr 299. Kjede fra H&M, kr 99. Ring fra Accessorize, kr 185. Stiletter fra Aldo, kr 799. Produktforslag helt til venstre: Jakke fra Zara, kr 799. Topp fra BZR, kr 799. Bukse fra Epilogue, kr 1900. Ørepynt fra Ottaman/Asos.com, kr 450. Varmebeskyttende spray fra L'Oreal, kr 119. Neglelakk fra Organic Glam, kr 155. Skoletter fra Din Sko, kr 799.
FØR OG ETTER: Til høyre: Slik så Tone-Britt ut før makeoveren. ETTER: Stylist Cathrine forteller at fordi Tone-Britt har den kroppsfasongen hun har, kan hun bruke nær sagt hva som helst. Videre liker Tone-Britt sterke farger, noe som også passer henne godt. Hun har på seg en skjorte fra By Malene Birger, kr 1699. Bukse fra Lindex, kr 299. Kjede fra H&M, kr 99. Ring fra Accessorize, kr 185. Stiletter fra Aldo, kr 799. Produktforslag helt til venstre: Jakke fra Zara, kr 799. Topp fra BZR, kr 799. Bukse fra Epilogue, kr 1900. Ørepynt fra Ottaman/Asos.com, kr 450. Varmebeskyttende spray fra L'Oreal, kr 119. Neglelakk fra Organic Glam, kr 155. Skoletter fra Din Sko, kr 799. Foto: FOTO: Gry Traaen og produsentene

Tone-Britt om den nye stilen

- Blusen er ikke helt min stil og fargen er veldig uvant. Jeg liker hårfargen, men ikke luggen stylet på denne måten. I ettertid har jeg imidlertid fått mange komplimenter, sier Tone-Britt og legger til:

- Det var veldig godt å få skikkelige sminketips for mitt problem. Jeg vet at flekkene ikke kan bli helt borte, men mye er gjort når de blir dempet. Og nå vet jeg hvordan jeg skal gjøre det selv.

Makeup

HÅR OG SMINKE: Frisør Eirik mener fargen var litt hard til Tone-Britts hudtone, noe som gjør at man kan se eldre ut enn man er. Tone-Britt fikk derfor en mer naturlig farge, som faktisk er kjøligere. Videre får hun hjelp til å skjule pigmentflekkene. Flekkene dekkes med concealer i rosatoner. Til slutt en lip gloss med farge og fukt, uten for mye skimmer.
HÅR OG SMINKE: Frisør Eirik mener fargen var litt hard til Tone-Britts hudtone, noe som gjør at man kan se eldre ut enn man er. Tone-Britt fikk derfor en mer naturlig farge, som faktisk er kjøligere. Videre får hun hjelp til å skjule pigmentflekkene. Flekkene dekkes med concealer i rosatoner. Til slutt en lip gloss med farge og fukt, uten for mye skimmer. Foto: FOTO: Gry Traaen

- For dem som er plaget med pigmentflekker er det veldig viktig å bruke dagkrem med høy solfaktor hele året. For å nøytralisere de brune flekkene brukte jeg en concealer med rosa undertone.Deretter gikk jeg over hele ansiktet med en foundation og avsluttet med solpudder på de høyeste punktene, sier makeupartist Jeanette Gjerde Olsen og fortsetter:

- Ikke glem halsen, det er ofte fargeforskjell på ansikt og hals, så jeg brukte krem i to forskjellige nyanser. Til slutt en rosafarget blush, bruk gjerne en kremet variant for ekstra glød.

Hår

Frisør Eirik Thorsen forteller at fargen Tone-Britt hadde fra før var litt for hard til hudtonen hennes, noe som gjør at man kan se eldre ut enn man er.

- Tone-Britt fikk en mer naturlig farge, som faktisk er kjøligere. Hun bruker rettetang hver dag, og jeg anbefaler henne å bruke beskyttende produkter, fordi varmen stjeler glød og glans fra håret. Varmebeskyttende produkter er viktig for alle som er opptatt av å ha et sunt og friskt hår, sier Eirik.

Les også:

Skjønnhet for dummies

Billigsjampoen som er best i test

Ikke tørk håret med håndkle

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning