Høstens makeuptrender

Høstens heteste makeuptrend

Er det én ting du skal invester i denne høsten, er det leppestift.

HØSTENS HETESTE SMINKETRENDER: Leppestift er bare en av dem.
HØSTENS HETESTE SMINKETRENDER: Leppestift er bare en av dem. Foto: FOTO: James Cochrane
Publisert Oppdatert

De tre trendene på makeupfronten som skilte seg mest ut denne høsten, er definivt bærfargede lepper, svart bred liner og den helt naturlige looken.

Bærfargede lepper

Tenk på alle de røde fruktene du kommer på, og se om du ikke finner en leppestift som matcher dem alle. Denne sesongen er nemlig bærfargede lepper det helt store, fra bringerbærrødt til dyp plommefarge.

Omtrent alle produsentene står klare med de vakreste farger av plomme og burgunder, i alt fra matte leppestifter til glansfulle glosser. Synes du leppestift blir for "tungt", kan du heller velge en type "stain" som det så fint heter på engelsk. Det er et tyntflytende produkt som makeupartister ynder å bruke både på lepper og i kinnene for å gi en friskhet som ser naturlig ut. Benefit Benetint er klassikeren, men også The Body Shop, YSL og mange andre tilbyr fine varianter av stains. Gloss er også selvsagt aktuelt, og gå gjerne for en variant uten for mye skimmer eller glitter.

Når leppene er i fokus, er det like greit å holde makeupen ellers ganske nedtonet, ellers kan det fort bli for mye.

Litt øyenskygge, kajal og maskara er selvsagt helt i orden (og dessuten er dype lepper veldig fint sammen med markerte bryn), men tunge sotede øyne stjeler for mye oppmerksomhet til at leppene får komme helt til sin rett.

Her finner du hvilken farge du kler best på leppene!

LEPPER: Bærfargede lepper er en av høstens mest innbydende trender.
LEPPER: Bærfargede lepper er en av høstens mest innbydende trender. Foto: FOTO: James Cochrane

Eyeliner

Kraftig eyeliner med en liten vipp i ytterkant, gir et sexy blikk - og gjør samtidig øyeformen din en tjeneste. På sekunder blir øynene løftet og får en mer skrå øyeform- litt katteaktige om du vil. Ikke rart at denne eyelineren har overlevd i motebildet siden Kleopatras tid!

Det er selvsagt ikke bare en enkel affære å få det til, litt øvelse trenger de fleste - men så blir det jo bra til slutt.

Godt verktøy er en forutsetning, og det finnes gode eyelinerkoster i mange merker beregnet på dette.

Undertegnede (utdannet til makeupartist i det herrens år 2000) synes imidlertid at en tynn skrå kost er vel så bra, og min favoritt er MAC nr 208 (egentlig beregnet på bryn). MAC har også en av de beste eyelinerne på markedet i en liten boks (MAC Fluidline), - sammen med Bobbi Browns lille magiske eyeliner; Long Wear Gel Eyeliner. Begge disse er lette å legge og sitter utrolig godt.

Er du ingen tilhenger av gel eyelinere, så er kanskje en god tusjeyeliner det beste for deg? De er lette å legge, bare pass på at tuppen ikke er for myk men gir litt motstand. Da er det lettere å få til de tynne og fine avslutningene.

Naturlig

EYELINER: Det er bare få finne frem penselen og øve foran speilet.
EYELINER: Det er bare få finne frem penselen og øve foran speilet. Foto: FOTO: James Cochrane

Naturlig sminke er en annen av høstens store trender innen makeup. Men tro ikke at naturlig sminke betyr lite sminke. Neida, det skal bare se slik ut. Her må huden være plettfri, og så fin og delikat - at det er det som er mest oppsiktsvekkende ved looken. Så concealer og foundation er et must selvsagt. Bruk også gjerne en highlighter for å gi glød og fin beinstruktur til ansiktet.

En highlighter kan være en tusjpenn à la Touche Eclat fra YSL, eller et lyst skimrende pudder (eventuelt en lys øyenskygge (ikke kritthvit)). Stryk lett over neserygg, over kinnbein og gjerne også litt langs amorbuen på leppene. Det lysner disse partiene, og gjør at du ser fresh ut. Litt solpudder i panne, under kinnbein og hake gir glød, farge og fin beinstruktur. Avslutt med litt ferskenfarget eller rosa rouge, gjerne kremrouge, i eplekinn.

En naturlig makeuplook er perfekt sammen med markerte bryn, eller en lett dagsminke med duse toner på øyne og en leppefarget leppestift eller lipgloss.

Les også:

Vi testet høstens største snakkis: BB Cream

NATURLIG: Naturlig sminke betyr ikke nødvendigvis lite sminke. Det skal bare se slik ut.
NATURLIG: Naturlig sminke betyr ikke nødvendigvis lite sminke. Det skal bare se slik ut. Foto: FOTO: James Cochrane

Test av ansiktsrens

Test av deodoranter

Komplekser for arr? Les her!

Disse gir mest brunfarge for pengene

Sju hårknep som gjør deg yngre

Epsom salt- mirakelmiddelet alle vil ha

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning