Hudtips:

Et must mot for tidlige aldringstegn

Fukt er viktig for huden etter sommerferien.

FUKTIGHET: Er noe av det viktigste for huden din.
FUKTIGHET: Er noe av det viktigste for huden din. Foto: FOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Monika Tøraasen

Artikkelforfatteren er utdannet motekonsulent, hudpleier og journalist.

Ved å utsette huden for mye sol, vil en også fremskynde aldringsprosessen. Hovedårsaken til dette er at solen tørker ut huden som lett får linjer og rynker, og hvor linjer og rynker lett synes. Uvettig soling kan rett og slett føre til at en førti år gammel hud virker femten til tjue år eldre.

Hjelp huden

Det viktigste for å forebygge rynker og linjer er selvfølgelig å bruke solkrem når en er ute i solen, eller å holde seg i skyggen når solen steker som verst.

Men selv om en bruker solkrem så vil huden bli tørr av solen, og derfor er det viktig å hjelpe den med å få tilbake fuktigheten etter solferien.

Boost med en fuktighetsmaske

Etter endt ferie vil du gjøre huden din, og deg selv, en kjempetjeneste ved å gå til innkjøp av en god og fuktighetsgivende ansiktsmaske.

Ansiktsmasken bør inneholde ingredienser som gir både fukt og fett til huden, og gjerne vitaminer som gir et boost til huden, samtidig som det gir glød.

Til vanlig skal en bruke maske cirka to ganger i uken, men om du har et veldig tørr hud etter ferien kan du gjerne bruke den flere ganger for å få huden tilbake til normal fuktighetsbalanse.

Det står som regel i maskens bruksanvisning hvor lenge masken skal sitte på, alt fra fem minutter til en halvtime. Har du et ekstremt behov for fukt, og ikke for fet hud, kan du til og med smøre deg inn med en maske før du legger deg, og ligge med den hele natten.

MASKER: Biotherm Aquasource Non Stop Mask (kr 260), REN Glycolactic Skin Renewal Peel Mask (kr 350), Ole Henriksen Blue/Black Berry Enzyme Mask (kr 560), The Body Shop Vitamine E Skin-In Moisture Mask (kr 159), Dermalogica Intensive Moisture Masque (kr 260).
MASKER: Biotherm Aquasource Non Stop Mask (kr 260), REN Glycolactic Skin Renewal Peel Mask (kr 350), Ole Henriksen Blue/Black Berry Enzyme Mask (kr 560), The Body Shop Vitamine E Skin-In Moisture Mask (kr 159), Dermalogica Intensive Moisture Masque (kr 260). Foto: FOTO: Produsent, nelly.no, blivakker.no

Peel huden først

Tørr og dehydrert hud:

Tørr hud:

Tørr hud har ofte små porer, og ser jevn og fin ut. Ofte føles den stram og stiv, spesielt etter dusj. På grunn av tørrheten kan en se sprekker i huden, og rynker og linjer kan sees tydelig. Grunnen til at huden blir tørr er at den produserer for lite talg.

Dehydrert hud:

Er en hudtilstand, ikke en hudtype. Denne hudtilstanden gir små linjer i overflaten av huden, og en kan ofte se det ved å dytte nesen litt opp. Dehydrert hudtilstand flasser ofte. Grunnen til at huden blir dehydrert er at den mangler vann og evnen til å binde vann. Dette kan skje alt fra fet til tørr hudtype.

Når huden tørker har det også en tendens til å fremskynde hudcellenes død. De døde hudcellene ligger utenpå huden og tette til porene og hindrer næring fra hudprodukter i å trekke inn.

Bruk derfor en peeling rundt to ganger i uken, før du legger fuktighetsmasken. Så de pleiende og fuktighetsgivende ingrediensene får virke maksimalt.

Ikke bruk en kroppspeeling i ansiktet, bruk en peeling spesielt for ansiktet. Kornene i kroppspeelingen er for grove, og kan irritere og ødelegge ansiktshuden.

Finn en god krem

Den viktigste faktoren er det produktet en bruker flere gange daglig, nemlig ansiktskremen. Finn en som gir huden din nok fukt og fett, det kan være du bør bruke en som er litt fetere enn du pleier om huden din har blitt ekstra tørr av solen.

For å være sikker på at du bruker en krem som gir huden din akkurat det den trenger, er det viktig å vite hudtypen og hudtilstanden din. Spør en hudpleier om du ikke er sikker.

En god ide om huden din er tørr og sliten, er å bruke en nattkrem om natten. Nattkremer er litt fetere enn dagkremen, og jobber uforstyrret med hudens fuktighetsnivå mens du sover.

Les også:

FUKT: Avene Eau Thermale (kr 99), Lancome Hydra Zen Neurocalm (kr 495), Cliniderm 2-In 1 Peeling & Mask (kr 119).
FUKT: Avene Eau Thermale (kr 99), Lancome Hydra Zen Neurocalm (kr 495), Cliniderm 2-In 1 Peeling & Mask (kr 119). Foto: FOTO: Produsent, colourbox.com

Få det fineste sommerhåret

De beste selvbruningsproduktene

Stor test av dusjsåper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning