Ukemeny

Her er maten som får deg i sommerstemning

Alt du forbinder med sommer på ett fat.

Publisert Oppdatert

Sommervær eller ei - nå skal vi ha sommeren på tallerken!

Om sola ikke er der du er, så må du skape sommerstemningen selv. Det gjør du med denne menyen!

 

Mandag: Den enkleste sommermaten

Den enkleste sommermaten er couscous. Og jeg elsker det. Middagen tar ikke lenger tid enn  steke en liten chorizopølse: Kok opp vann og la couscousen trekke i noen minutter mens pølsebitene steker forsiktig.

Hakk grønnsakene, vend dem inn og juster smaken med sitronsaft, olje og krydder. Ha gjerne i litt mynte nå på sommerstid!

 

Tirsdag: Så lettvint...

Frittatta er en litt avansert omelett og passer perfekt på sommerstid. Enkel mat som går raskt å lage. Ikke vær nøye med å følge oppskriften, ta det du finner av grønnsaker!

 

Onsdag: Enkelt, raskt og grønt

Om sommermaten skal være enkel, rask og grønn er pasta med asparges enn opplagt vinner. For å gi det litt mer fylte og smak har vi i noen gode baconbiter (som du gjør best i å steke slik).

 

Torsdag: Sommer på fat

Her er en av de fine, store fatene du kan vippe opp en sommerdag og gjøre alle glade. "Røkt fisk" er som regel pepperrøkt makrell eller bøkling (røkt sild).

Del den opp i biter og legg den utover fatet sammen med egg og artisjokk (som du gjerne finner i hermetisk tilstand, eller så kan du koke det selv - tar ca 25-30 minutter). Hemmeligheten ligger i den klassiske dressingen - sitron, sennep, hvitløk og olje.

 

Fredag: Salaten du legger grillet kjøtt på

Dette er salaten du skal legge stekt kjøtt på. Bruk gjerne grillskiver, som i videoen. 

I tillegg vil du kanskje servere litt tilbehør. Og da er det jeg klinker til med de nydeligste auberginer du kan forestille deg. Her er oppskriften.

 

Lørdag: Burgersommer

Det er tid for å lage de beste burgerne du kan lage hjemme. Det starter med kjøttet, selv om det er vrient å få tak i. Det handler altså om at kjøttet skal kvernes, og ut kommer en pølse, og denne pølsen skal skjæres skiver. Da kommer alle fibrene i riktig retning - og det blir nydelig å tygge.

Resten av oppskriften er ganske grei. Legg merke til dressingen, den eneste burgerdressingen du trenger å kunne: Majones, ketchup og sennep.

Søndag: Sommerfisken

Denne uka avslutter vi med å grille makrell. Vi håper at du kan spise den under åpen himmel - det er liksen det makrellen og himmelen er til for, føler jeg.

Grill den på enklest (aller enklest) mulig vis. Og server den gjerne med en super potetsalat.

 

Med det ønsker jeg alle en sommerlig og smakfull uke!

Erik Hannemann

Couscous med chorizo

Det blir ikke raskere middagsmat enn med couscous. I denne varianten får du også litt chorizo og erter.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Couscous

3 dl Vann

200 g Chorizopølse

200 g Erter

Buljong

2 stk Vårløk

Olivenolje

2 stk Sitronbåter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen