Ukemeny med sommermat

Kom i sommerstemning med denne maten

Indiske kyllingspyd, ziti og grillet makrell. Det er sommer på bordet!

OPPSKRIFT MED MAKRELL: Makrellen har kommet!
OPPSKRIFT MED MAKRELL: Makrellen har kommet! Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

En ny sommeruke er i gang. Og det feirer vi med enkel og sommerlig mat, akkurat slik det skal være. Her er det pesto, stekt makrell og indiske kyllingspyd på menyen.

Ha en smakfull uke!

Mandag: Couscous med chorizo

Uka sparkes i gang med en knallfin oppskrift på couscous, erter og chorizo. Det er så kjapp mat kan bli: Stek pølse, kok opp vann, ha i erter og couscous, bland - ferdig.

Tirsdag: Fiskesuppe

En enkel og fin fiskesuppe hvor safranen gir deg et pust av hverdagsluksus. Det er slett ikke nødvendig å bruke alle ingrediensene på lista, men plukk med deg det du tenker holder. Husk for øvrig at du ikke trenger å kjøpe et helt nett med blåskjell. Be dem i fiskedisken å sprette nettet så bestemmer du selv hvor mange du vil ha. (Skulle du likevel få lyst til å ha noen blåskjell på grillen så bruker du denne superoppskriften).

Onsdag: Pasta med pesto

Pesto er hverdagsmatens grønne redning. Rist pinjekjernene forsiktig og kjør sammen basilikum, hvitløk, olje og parmesan. Hell dette over rykende varm pasta og ikke tenk på hvor lett det var å lage middag i dag, bare på hvor digg det er.

Torsdag: Grillet makrell

For å få litt skikkelig sommerstemning må vi ha makrell på grillen. Dette er en skikkelig lat middag hvor makrellen grilles mens du lager den enkleste potetsalaten ved å koke poteter og blande den med syltet paprika og sukkererter. I utgangspunktet holder det lenge med dill, olje og sitron. Men, dersom du vil ha litt mer spenst og sting så tar du denne dressingen her.

Fredag: Ziti (verdas beste lasagne)

Her kommer ukas kuleste innslag! Det er Jan Anders Lied som har lagt inn denne oppskriften på Klikk. Det kan du også gjøre og dermed er du med i kampen om disse gassgrillene!

Lied er mannen bak bloggen Kokebokami. Og fredagskosen er altså en lasagne som kommer rett fra Sopranos, med løk, rødvin, hvitløk, oregano, ost og hele sulamitten. Se den kule oppskriften nedenfor.

Lørdag: Asiatiske spraribs

Vi lar Clotilde ta seg av lørdagen for oss. Da blir det asiatiske spareribs. Du kan gjerne marinere kjøttet lenge, men det er ikke strengt tatt nødvendig. Får du ikke tak i risvin er ikke det verdens undergang heller. Bruk litt eddik for å få litt syrlighet.

Servér de gode spareribsene med litt god coleslaw og kanskje noen gode asparges.

Søndag: Indiske kyllingspyd

Om det ikke blir like fint vær som vi håper kan vi jo bruke grillen i ovnen. Her er det noen herlige grillspyd med kylling og indiske krydderier. Servér de gjerne med en klassisk potetsalat.

Erik Hannemann

Couscous med chorizo

Det blir ikke raskere middagsmat enn med couscous. I denne varianten får du også litt chorizo og erter.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Couscous

3 dl Vann

200 g Chorizopølse

200 g Erter

Buljong

2 stk Vårløk

Olivenolje

2 stk Sitronbåter

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Linnea Press

Fiskesuppe med fennikel og safran

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

0.5 kg Blåskjell

400 g Laksefilet

1 stk Purreløk

2 ss Hvetemel

8 dl Vann

2 dl Hvitvin

2 dl Kremfløte

4 ss Hummer

1 ts Fennikelfrø

0.5 g Safran

2 stk Hvitløksfedd

1 ts Sambal oelek

1 stk Sitron, revet skall

1 bokser Krepsehaler

1 dl Dill

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning