Ukemeny med oppskrifter

Ukemeny med god hverdagsmat

Her er ukemenyen som får deg i gang.

Publisert Oppdatert

Vi klemmer til med en ny ukemeny. Målet med disse menyene er å lage enkel hverdagsmat, som for eksempel gulrotsuppe og fiskepinner, men også en og annen du kanskje ikke har forsøkt å lage før. Prøv deg for eksempel på en saltimbocca eller tikka masala og få en morsommere matuke!

Mandag: Gulrotsuppe

En av de virkelig store er denne gulrotsuppa. Det morsomme med denne er at når du kan den, kan du også lage sellerisuppe, potetsuppe, blomkålsuppe og an drøss andre supper. Fremgansmåten er mer eller mindre den samme.

Tirsdag: Fiskepinner

Fiskepinner lages altså ved å typpe fiskebiter i mel, piskede egg og griljermel før du steker dem. Servér dem med en kul potetkake og kanskje litt ertepuré.

Onsdag: Saltimbocca

Saltimbocca høres like kult å lage som det er å spise. Du banker et kyllingbryst flatt, legger på skinke og urter (helst salvie), ruller det sammer og steker det. Servér med pasta, noen tomaer og gjerne noen kapers om du liker det.

Torsdag: Tikka masala

En av de enkleste måtene å lage "indisk kylling" på er denne: Bland sammen hakkede tomater, kokosmelk, yoghurt, hvitløk, garam masala-krydder og kyllingbiter. La de bake i ovnen. Vips, så har du mat om en times tid. Du kan også slå to fluer i ett smekk og bake grønnsakene i samme form.

Du kan servere ris til.

Fredag: Chili con carne

Chili con carne er av de virkelig store på den kulinariske stjernehimmelen. Min oppskrift er for nybegynnere og har ikke mye chili i seg. Så, jeg oppfordrer deg til å prøve med litt mer om du føler deg moden for det.

Lørdag: Ovnsbakt pasta

Her får du herlige, velkjente smaker av tomat, rødvin, basilikum og mozzarella. Vi har med en sikker vinner å gjøre. Italiensk mat på sitt beste.

Søndag: Fiskeburger

Vi avslutter uka med en herlig fiskeburger. Den vil gled både unge og gamle. Garantert!

Med denne menyen ønsker jeg alle en superfin matuke!

 

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning