Ukemeny med middager

De enkle oppskriftene gjør uka morsom

Middagene alle kan lage.

LAKS PÅ UKEMENYEN: Fristende, ikke sant? Poteter lyonnaise med laks er inkludert i denne ukens meny.
LAKS PÅ UKEMENYEN: Fristende, ikke sant? Poteter lyonnaise med laks er inkludert i denne ukens meny.
Sist oppdatert

På ukens ukemeny finner du en herlig blanding av godsaker. Alle kan bli dine middager!

Uka er spekket med gode middager som er enkle å lage. Kos deg med strata, fiskesuppe og superburger!

 

Mandag: Billig start

Vi starter uka med en superenkel, men likefullt supergod rett. Det er løk og egg i hovedrollen. Noen som sa billig middag?

Det blir ikke mye billilgere enn dette.

 

Tirsdag: Hele fisk i ovnen

I denne enkle fiskeretten bruker du hele fisker, men du kan også legger fileter på toppen av laget med tomater, løk og poteter.

Havabbor er grei å bruke, men her tar du det du finner.

 

Onsdag: Strata på straka

Strata er en morsom rett å lage. Pisk sammen egg og krydder før du vender inn brødterninger. Legg dette lagvis med med ost og spinat før du baker det hele i ovnen.

 

Torsdag: ... dryss over noen reker

Snitt fennikelen og fres den panna sammen med løk. Kjør dette i blender når det er mørt sammen med frisk persille. Varm det opp og la fisken trekke i væsken og tilsett til slutt noen gode reker.

 

Fredag: Klubbkveld med dessert

Det er godt å tygge på kyllingklubber. Her får de selskap av vårløk i stekepanna. Og det blir fest når mandlene, soyasausen og honningen kommer.

Denne fredagen synes jeg at jeg fortjener en dessert. Det gjør du også - skal vi lage en kjapp sjokoladepudding?

 

Lørdag: Hestons burger

Dette er et lite stykke kunst. Litt av poenget er å få tak i godt kjøtt, men det er jaggu ikke så enkelt alltid. Men, om du ikke får med deg noe annet, så ta denne med deg, resten av livet: Bland sammen majones, ketchup og sennep - omtrent like mye av hver. Det er verdens enkleste og beste hamburgerdressing.

Jeg mener det.

 

Søndag: Fisk med de gode potetene

Poteter er ikke poteter. Og de blir faktisk veldig gode når du gjør som folka i Lyon: Stek løken til den er karamellisert og ha i litt hvitløk. Bland inn kokte potetskiver i løken og ha i litt godt med friske urter og en god stenk med eddik.

Gratulerer! Du har laget de berømte potetene fra Lyon!

Denne saken ble første gang publisert 14/03 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også