Oppskrift på sjokoladepudding

Sjokoladepudding er best hjemmelaget

På tide å lære seg å lage den enkle desserten.

Publisert Oppdatert

Nå er det lenge siden jeg har hatt trekant. Alle som har hatt det husker det godt.

Noen av oss vokste jo opp med det. De skjelvende, lysebrune bitene som druknes i en vaniljesausen fra den andre trekanten. Og, en del av meg savner trekanten. Hvor ble det av de pyramideformede pakningene med sjokoladepudding? Og vaniljesaus?

Det er rart å se hvordan sjokoladepuddingen har gått helt av moten. Denne deilige, syndige desserten er nesten ikke å se lenger.

Jeg skylder på kommersen. Når industrien tar over matlagningen mister retten sin eleganse.

På fabrikken frarøves sjokoladepuddingen sin ynde, sin sjel og sin integritet. Og selv om dens popularitet, målt i antall spiste posjoner, øker voldsomt en periode, så vil den sakte, men sikkert begynne å synke. Og der, tråkket ned i søla, ligger den fortapt, voldtatt og fravristet sitt opprinnelige renomé.

Den nydelige, fyldige sjokoladepuddingen vi opprinnelig elsket - den sluttet vi å lage. Og fabrikkene forvandlet herligeheten til en geléaktig masse med syntetiske smaker.

Jeg sier ikke at alt var bedre før. Men, jeg er ganske sikker på at sjokoladepuddingen smakte bedre når vi lagde den selv.

 

Hva er egentlig sjokoladepudding?

Om vi bryter ned puddingen til sin enkelte bestanddeler, så er en pudding søtet melk og/eller fløte som tyknes med maisenna og/eller eggeplommer. Og skal du lage sjokoladepudding, ja, så blander du inn litt sjokolade.

Fremgangsmåten er altså som følger: Varm opp melk og sukker, ha i maisenna og det du vil puddingen skal smake av.

 

Du er ikke så glad i sjokoladepudding?

Om det ikke er sjokolade som sparker lys i sjela di, så er det bare å bytte ut. For eksempel med jordbær, bringebær eller blåbær som du kjører til en pure - og har i puddingen.

Om du vil beholde friskheten (og ikke koke bærene) må de has i til slutt.

Erik Hannemann

Sjokoladepudding

Vi vedder på at du klarer å lage denne på under 20 minutter...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

5 ss Kakaopulver

3 ss Maisenna

1 klype Salt

2 dl Kremfløte

2 stk Eggeplommer

4 dl Melk

1 dl Sukker

1 ss Vaniljeekstrakt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning