Ukemeny med god smak

En uke med gode smaker

Spiser du dette blir du glad.

Publisert Oppdatert

Det er flere høydepunkter på denne ukens ukemeny. I det som er en lang parademars av godbiter må vi trekke fram saltbakt fisk, tikka masala og spareribs etter Jan Vardøens oppskrift.

Ha en smakfull uke!

Mandag: Pasta carbonara

Stek bacon på denne måten, visp egg, riv ost og ha det i en kjele. Kok pasta, sil av og vend det inn i eggeblandingen. Det morsomme er at eggene "kokes" av den varme pastaen. Pasta carbonara er en rett som jeg tenker på som litt "feig". Noen tenkte: - Hva om vi blander pasta med bacon og ost? Og kanskje litt fløte (selv om meieriinnslaget dog er omstridt). Jeg mener, det er jo rått parti! Dette må bli godt. Og det er det.

Jeg pleier alltid å servere det med litt rå grønnsaker på et fat. Vi har godt av å gjøre livet litt grønnere.

Tirsdag: Avokado og reker

Dette gir meg skikkelig sommerstemning. Retten serveres på en strandbar i Andalucia og er preget av det. Reker, avokado, appelsin og sprø salat og litt majones er alt som skal til. Det er elegant sommermat.

Onsdag: Tikka masala

Bland sammen yoghurt, garam masala, olje, knust hvitløk, tomat og kokosmelk. Du kan bruke kyllingfileter, men det er kulere (synes jeg) å kjøpe en hel kylling og dele den opp. Fordelen er at du også får mer smak fra bena på fuglen. Uansett: Vend det inn i denne blandingen og bak maten i ovnen til det ser lekkert og fristende ut.

Torsdag: Saltbakt fisk

Å saltbake en fisk på en torsdag (om man ikke har prøvd ut teknikken) kan høres voldsomt ut. Men, det er altså ingen heksekunst. Bland sammen salt med litt vann slik at det kan formes (tenk på et sandslott). Og så pakker du fisken i saltet. En halvtime senere er fisken ferdigbakt. Og saftig som bare det.

Til denne fisken foreslår jeg å servere potetsalat med grønne bønner og pinjekjerner.

Fredag: Quesadilla

Vi skal en snartur til Mexico. Her er det kjøttdeig som stekes med de krydderne vi stort sett tenker på som "tacokrydder". Lefsene smøres med smøreost og koriander. C-momentet kommer når du skal legge kjøttdeig i lefsa, brette til en halvmåne og steke dem sprø. Med litt trening går det fint.

Lørdag: Spareribs

Det er den store dagen denne uken. Dette er noen fabelaktige spareribs du serverer til lørdagsfesten. Det er viktig å koke dem først, da blir de mindre seige.

Og du serverer vel coleslaw til? Klart det.

Søndag: Kyllingvinger

Vi avslutter denne uka med et digert fat med hippe kyllingvinger. Oppskriften er fra Hitchhiker. Og smakene lånes fra en masse krydder, deriblant kaffe, spisskum, kakaopulver og sopp.

Til kyllingvingene kan du servere kule løkringer og kanskje en kremet potetsalat.

Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på spaghetti carbonara noensinne.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 pk Bacon

250 g Spagetti

3 stk Egg

1 dæsj Salt og pepper

100 g Parmesan

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning