Ukemeny

Uka blir en fest med disse oppskriftene

Den beste ukemenyen på lenge.

Publisert Oppdatert

Matuka blir god med litt planlegging. Heldigvis er den jobben gjort. Her er ukens ukemeny! Og du får thaisuppe, den kuleste kveita du har spist, en super risotto og så runder vi av med svinekjøtt som er kokt i øl.

Kos deg!

Mandag: Thaisuppe

En ny klassiker er født - thaisuppe med kokosmelk er en vinner. Alle som har smakt den vil lage den igjen og igjen. Nå er det din tur til å bli thaisuppefrelst.

Tirsdag: Kveite med cornflakes

Oppskriften med den rareste overskriften. Du skal selvsagt ikke ha kveiteskiver i frokostcornflakesen. For all del. Cornflakes brukes til å panere fisken; knus den, bland med litt griljermel, vend fisken i melk, pisket egg og så i knust cornflakes før du steker den.

Jeg foreslår å lage en potetpannekake og servere det med remulade.

Onsdag: Pasta med kjøttboller

Ukas hverdagshelt serveres på enkleste vis med kokte, grønne bønner og noen soltørkede tomater. Trikset er å blande kjøttdeigen med oppbløtt brød (for at de ikke skal bli gummiaktige) og mozzarella for fylden.

Torsdag: Laks og risotto

Stekt laks (her er noen tips) går aldri av moten. Men i denne retten får du også en risotto - fin en ost du er veldig glad i og smelt den inn. Mine forslag: Epoisse, St. Felicien, Comté og robiola.

Fredag: Quesadilla

Til Mexico! Ikke en uvanlig, kulinarisk destinasjon på fredager her i landet. Quesadilla blir fort en følgesvenn for livet. Du lager dem ved å steke krydret kjøttdeig, legge dem i tortillaer og steke dem sprø og gylne.

Lørdag: Ovnsbakt kylling og fest på kjøkkenet

Først begynner du med å blande deg en god, gul drink. Åpne en festflaske av en cava. Bland deg denne drinken med (appelsinjuice) og nyt de gule dråpene mens du hører på "Here comes the sun".

Først nå begynner du med maten. Og det du lager er lekende lett, nemlig bakt kylling med sitron, hvitløk og estragon. Følg oppskriften og føl deg trygg på at dette blir en fest.

Inn og ovnen med den, og så tar du en ny smak av den gule soldrinken. Mens ovnen gjør resten av jobben med kyllingen lager du denne fabelaktige hvitløksausen og en kul potetpannekake.

Søndag: Svin i mørkt øl

Dette er mat for søndager! Når svinekjøttet får kose seg i varmen med en øl, så er det ikke mye du trenger å bekymre deg for.

Server med potetmos eller noen annet du synes er godt!

Ha en herlig matuke!

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Erik Hannemann

Thaisuppe

Thaisuppe er den varme, krydrede suppa som alle blir så glade i. Enten de har vært i Thailand eller bare drømmer om det.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

20 g Ingefær

0.5 stk Rød chili

Sitrongress

2 fedd Hvitløk

10 stk Sjalottløk

2 bokser Kokosmelk

5 dl Kyllingkraft

2 stk Rødløk

3 stk Vårløk

2 stk Kyllingfilet

6 stk Cherrytomat

0.5 stk Lime

1 ts Fiskesaus

1 ss Karri

Koriander, fersk

Olje/smør til steking

Galangal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning