Ukemeny

Ukemeny med kul mat

Denne maten frister mest.

Publisert Oppdatert

Ukemenyen er klar.

Det er ikke lenge før vi spiser og pinnekjøtt, men denne uka holder vi stadig julematen en armlengde unna. I stedet er det fisk, karri og en australsk burger på denne ukens ukemeny.

Mandag: Pandorato og et italiensk grønnsaksfat

Skal du ha en kul og rask mandagsmiddag er pandorato noe for deg. Skjær loff (eller brød) i tykkeskiver og de dem nesten i to. Legg mozzarella og skinke i "lomma", dypp skivene i en blanding av melk og pisket egg og stek dem gylne i smør. Server dem med et deilig og friskt italiensk grønnsaksfat.

Tirsdag: Karrisuppe

Denne suppa er perfekt mat når det er litt hustrig ute. Varm og velduftende karrisuppe med kylling er middagsløsningen i dag.

Onsdag: Fiskepai

Denne paien blir lekker nå ovnen gjør den gyllen og brun på toppen. I oppskriften er det reker, men de kan droppes om du synes det blir for omstendelig på en hverdag.

Torsdag: Kylling og chevre

Denne kyllingretten tar maks 20 minutter å lage. Stek kyllingen (lurt å gjøre det på denne måten) og del opp fennikel, eple og bland godt med dressing i en bolle. Server kyllingen på grønnsakene og legg på biter med chevre. Med litt trening klarer du kanskje denne på ti minutter.

Fredag: Gryte som servers med yoghurt og koriander

Denne fredagen er det kos med karri. En gryte som vil glede alle og enhver når du serverer dem med en tykk yoghurt og frisk koriander.

Lørdag: Australsk burger

Den australske burgeren er omstridd, men alle er enige om at den skal serveres med rødbeter. Det skulle man tro passet nordlige forhold bedre enn surferne der nede.

Uansett, her er en video som viser hvordan den lages:

</p> <h4>Søndag: Ovnsbakt laks med auberginer som tilbehør</h4> <p>Laksen bakes i med dill og serveres med mandler og asparges. I tillegg griller jeg noen auberginer og <a href="http://oppskrift.klikk.no/auberginer-med-super-hvitl%C3%B8ksdressing/4928/">lager den superdeilige hvitløksdressingen til</a>.</p> <p>Med det ønsker jeg alle en smakfull uke!</p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://oppskrift.klikk.no/blomk%C3%A5lsuppe/4723/">Blomkålsuppa alle elsker</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article843505.ece">Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article378091.ece">Her er den beste oppskriften på ribbe</a> </p> </div>

Christopher Sjuve

Pandorato

Pandorato er en kul italiensk sandwich du steker i panna. Prøv en da vel!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Mozzarella

1 stk Loff

2 stk Egg

1.5 dl Melk

Pepper, kvernet

8 skiver Spekeskinke

stk Sardin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning