Ukemeny

Ukemeny med lett førjulsmat

Før det braker løs koser vi oss med dette.

Publisert Oppdatert

Hektisk?

Slapp av. Her er den enkle maten du lager denne uka. Litt enkel pasta, torsk i panna og brennende kjærlighet er på menyen.

Mandag: Pasta italia

Vi begynner med litt pasta denne uken. Det er ikke mye som skal gjøres her; kok pasta, stek kylling, ha soltørkede tomater (gjerne de på glass som ligger i olje), paprika og fløte i stekepanna og smak til med litt soya, pepper - kanskje litt timian. Vips - så er du i mål!

Tirsdag: Torsk på purre

Denne retten er det amerikanerne kaller "one pot wonder", altså en rett hvor alt skal i samme gryte. Stek purreløk, ha i fløte og karri, slipp oppi fisketerninger, dryss over hakket egg, tomater og gressløk.

Du kan servere poteter til, men ris og couscous funker også finfint.

Onsdag: Jordskokksuppe

Jordskokk er stadig en godt bevart hemmelighet for mange. Om du kjenner den, vet du at dette blir en velsmakende, varmende og kul førjulssuppe.

Ellers lages suppen ved å frese terninger av jordskokk i en gryte, helle på fløte og så kjøre det glass med en blender (eller stavmikser). Jordskokksuppa piffes opp med sprø krutonger og noen stekte jordskokkterninger (som du legger til siden under stekingen).

Torsdag: Laks med brennende kjærlighet

Den enkleste varianten av brennende kjærlighet er altså potetmos og bacon. Og det kan jo ikke gå så galt. Vi spanderer en video på denne retten:

</p> <h4>Fredag: Kjøttboller fra Marokko</h4> <p>Litt spisskum (cumin) i kjøttbollene og rosiner i tomatsausen - og vips! så er vi på markedet i Marrakech. Marrokanske krydder hjelper oss nemlig fint gjennom den kalde årstiden.</p> <p>For å gi den litt mer fylde kan du ha i kikerter.</p> <h4>Lørdag: Kylling med appelsin</h4> <p>Å smaksette kyllingen med appelsin høres kanskje pussig ut, men det gir et fabelaktig resultat. <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article599633.ece">Lag denne friske potetsalaten til</a> - så blir dette en riktig fin lørdag.</p> <h4>Søndag: Elgkarbonader</h4> <p>Vi runder av denne uka med noe erketradisjonelt, nemlig elgkarbonader.</p> <p>Ha en riktig god matuke!</p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article517493.ece">Pinnekjøttet trenger denne stappa</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article843505.ece">Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article378091.ece">Ribbe: Den beste måten å lage ribbe på</a> </p> </div>

Melk.no

Pasta Italia

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Penne

1 ss Smør

2 stk Kyllingfilet

1 fedd Hvitløk

6 stk Tomat

0.5 stk Paprika

2 dl Fløte

Soyasaus

Salt og pepper

Timian

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning