Ukemeny

Spis deg glad

Den varmende ukemenyen du trenger nå.

Publisert Oppdatert

En ny januaruke er foran oss. Dette er tiden for varmende, enkel og ikke altfor dyr mat. Nedenfor kommer det som skal glede oss denne uken - her er ukas oppskrifter!

Mandag: Gulrotsuppe

Kan du lage denne gulrotsuppa kan du lage 100 andre supper også - se bare på tomatsuppa. Den følger nemlig de veletablerte suppereglene hvor du først steker en løk, har i grønnsak (gulrot i dette tilfelle) og væske, koker til det er mørt og kjører glatt med en stavmikser.

Det er middag med lite innsats. Du gjør den litt morsommere med crème fraîche og du kan for eksempel smake den til med timian, fennikelfrø (anis), appelsinskall og ingefær.

Tirsdag: Fiskeboller

Jepp! Klart du lager dem selv! Og da vet du også hva du spiser. Og med disse så spiser du faktisk fisk. Du kjører sammen fisk, salt, egg og eventuelt litt potetmel om det ikke henger skikkelig sammen.

Spe dem med melk så de ikke blir gummiaktig. La dem trekke i fiskekraft (vann og fiskebuljong). Server med revne gulrøtter og eple, poteter og hvit saus med karri for å få den autentiske følelsen.

Onsdag: Kylling med chèvre

Dette er det jeg kaller en moderne oppskrift. Det går så kjapt å lage at du får følelsen av at du har glemt noe: Eple og fennikel serveres rått og friskt med olivenolje og sitron. Legg på stekt kylling og chèvre. Middagen er klar!

Torsdag: Kjøttboller i verdensklasse

Disse kjøttbollene har blitt en klassiker for alle som har prøvd dem. Det er både pinjekjerner, parmesan og rosiner i dem. Og siden rosiner høres pussig ut faller noen av lasset her. OK, så gjør følgende: Prøv noen med rosiner og lag resten uten. Jeg garanterer at neste gang vil alle har rosiner!

Se i kommentarfeltet under saken og føl entusiasmen for disse små...

Fredag: Ris med karri

Et krydret og fin fredag får vi med karri og ris. Server kokt, mørt kjøtt med den varmende, gule risen med tykk yoghurt og masse frisk koriander.

Lørdag: Bakt svinenakke

Denne dagen har du god tid. Det er ikke mer arbeid involvert for ovnen gjør mesteparten av jobben.

Server denne svinenakken med gode urter og en masse rotfrukter og fløtegratinerte poteter.

Søndag: Fiskegrateng

Vi avslutter uka med en fabelaktig god fiskegrateng. Mest sannsynlig er det mer igjen - og da har du også mat til mandag.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Gulrotsuppe

Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Løk

400 g Gulrot

1 stk Buljongterning

2 ss Crème fraîche

Salt og pepper

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Erik Hannemann

Fiskeboller

Fiskebollene lager du selv. Med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Fiskefilet

1 ss Salt

1 ts Muskat

Pepper

1 ts Potetmel

1 stk Egg

4 dl Melk

1 stk Fiskebuljongterninger

Vann

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning