Ukemeny

Ukemeny med lam og luksusburger

Sjekk ut hva du kan lage.

Publisert Oppdatert

Denne uka er proppfull av gode smaker. Det enkleste er en superlett ertesuppe. Og det rareste er en viltburger. Kos deg!

Mandag: Ertesuppe

Denne tar faktisk bare 10 minutter å lage. Fres løk og hvitløk i en kjele, ha i en skvett vin, erter, fløte og kok opp før du kjører det glatt med en stavmikser. Servér gjerne med litt brød og en klikk crème fraîche.

Tirsdag: Marokkansk fiskerett

Denne oppskriften låner vi av Bill Granger fra Australia (som har en TV-serie på BBCLifestyle i disse dager). Her kan du se hvordan han gjør det:

</p> <h4>Onsdag: Kjøttdeig og tomatgrateng</h4> <p>Dette er planke. Det eneste man bør tenke på er å steke <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article508173.ece">kjøttdeigen riktig</a>. Ellers er smakene fine og velkjente; tomater, løk, oregano og squash. Sett formen inn i ovnen så osten på toppen smelter og blir gyllen.</p> <h4>Torsdag: Italiensk kveite</h4> <p>Ingredienslista ser lang ut, men det er mye krydder. Du trenger ikke bruke alle, og du <em>kan</em> knuse et hvitløk og blande med majones om du ikke vil lage aioli helt fra skrætsj.</p> <h4>Fredag: Kylling med parmaskinke</h4> <p>Dette er en klassisk oppskrift hvor kyllingen først stekes til den får stekeskorpe før den pakkes inn med salvieblader og parmaskinke. Den stekes altså ferdig i stekovnen. Servér den med pasta og et <a href="http://www.klikk.no/mat/drikke/article862077.ece">glass god rødvin</a>.</p> <h4>Lørdag: Luksusburger</h4> <p>Ukens klart mest luksuriøse rett er denne hamburgeren. Kjør litt reinsdyrskav i blenderen og bland med kjøttdeig. Og ha i en skvett Madeira eller portvin før du former denne til en farse som du steker.</p> <h4>Søndag: Lammestek med sellerirotmos</h4> <p>Lammestek står på menyen nå som lammesesongen nærmer seg (sakte, men sikkert) avslutningen. Den silkemyke selleritotpuréen som serveres ved siden er verdt et besøk i seg selv.</p> <p>Denne uka avsluttes med en <a href="http://oppskrift.klikk.no/tarte-tatin/4190/">herlig eplekake hvor også noen pærer har fått litt plass</a>.</p> <p>Ha en velsmakende uke!</p> <p> <strong> </strong> </p> <p> <strong>Få med deg alt! Følg <a href="https://www.facebook.com/sjuves.oppskrift/">Klikk Mat på Facebook</a>.</strong> </p> <p> <strong>Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? <a href="http://nyhetsbrev.klikk.no/mat/">Klikk her</a>.</strong> </p> <p> <strong> </strong> </p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://oppskrift.klikk.no/blomk%C3%A5lsuppe/4723/">Blomkålsuppa alle elsker</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article843505.ece">Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article496590.ece">Eplekaka du må bake i høst</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article860939.ece">Vår største pizzatest noensinne</a> </p> <p> <a href="http://oppskrift.klikk.no/">Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!</a> </p> </div>

Erik Hannemann

Enkel ertesuppe med crème fraîche

Her har du oppskriften på en av verdens enkleste ertesupper. Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Sjalottløk

1 stk Hvitløk

0.5 dl Hvitvin

2 dl Kremfløte

150 g Erter

Crème fraîche

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning