Ukemeny

Ukemeny som smaker sommer

Det er på tide med lett sommermat!

Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Det går mot lettere tider, gjør det ikke?

Det er artig for første gang å ha med en oppskrift som en av dere har lagt inn. Det er Trond-Ole som la inn denne oppskriften - nå kan nemlig alle legge inn oppskrifter på Klikk.

Og du kan også vinne gassgrill! Sjekk her.

Jeg er for å spise ting som er lettere og mer sommerlig. Derfor er det litt mer fisk enn vanlig på denne ukens ukemeny. Vi skal kose oss med både kveite, laks og kamskjell. Og alle kan glede seg til spareribs på lørdag.

Mandag: Oppskrift med pasta og bacon

Dette er en flott, liten pastarett hvor vi blander bacon, feta og spinat. Og den er rask som bare det. God mandag!

Tirsdag: Oppskrift på lekker laks

Dette er en variasjon på laks som gjør det litt artigere. Jeg fikk det servert slik på et brasserie i Lyon for noen år siden. Og med jevne mellomrom tar jeg meg bryet med å fjerne benet fra en laksekotelett og så legge en hyssing rundt laksen som binder den opp til en en pen, rund form. Grønnsakene serveres på toppen.

Om du vil kan du lage en deilig, sommerlig og gul hollandaise til.

Onsdag: Oppskrift på thaisuppe

Vårt eksotiske innslag kommer fra Thailand. Og det er en god og smakfull suppe på kokosmelk som serveres denne dagen. Det som faktisk avgjør om suppa blir supergod eller bare kjempegod, er om du klarer å balansere den perfekt med limesaft. En liten skvis, smak... litt til? Gå forsiktig fram.

Torsdag: Oppskrift på kamskjell i pasta

Så er det vår første brukeroppskrift! Denne retten er jo en liten perle. Det er altså stekte kamskjell som serveres i en saus av fløte, løk og sopp. Og så er det noen fine pinjekjerner som setter prikken over i'en.

Fredag: Oppskrift på spareribs med honning og sennep

Dette er enkle spareribs som er supre både å bake i ovnen eller legge på grillen. Bland sammen sennep og honning (ikke gi deg når du møter litt motstand, det blander seg til slutt!) og smør inn spareribs.

Til spareribs serverer du verdens beste potetsalat. Ferdig snakka.

Lørdag: Oppskrift på bakt flyndre

Å bake en fisk i ovnen gjør jeg med den største selvfølge. Det har ikke alltid vært slik - og jeg vet at mange kvier seg. Men hør, kast deg ut i det! Det er virkelig ikke verre enn å legge en fisk på en ildfast form og sette den i ovnen, cirka 180 grader. Og så er det bare å pirke med en gaffel om du ikke er sikker på at den er ferdig. Eller bruke steketermometer - sjekk at den tykkeste delen av fisken er over 60 grader.

Jeg synes du skal lage de kule parmesan- og potetkakene og kanskje en fin salat med frisée, valnøtter og kanskje noen rosiner.

Søndag: Kveitemiddag

Det fine med denne kveiteretten er sitronsausen. Pass på at alle ingrediensene er like varme (som i praksis betyr at eggeplommene bør være i romtemperatur. Om du har eggene i kjøleskapet kan du skille dem og så kjøre eggeplommene et minutts tid, da får de romtemperatur). Så kjører du olje og eggeplommer sammen til en majones som du smaker til med sitron.

Ha en smakfull og sommerlig uke!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Panopticon

Pasta med bacon, spinat og feta

Rask pasta? Du har funnet den...

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Pasta, fersk

4 ss Fetaost

400 g Spinat, frisk

4 stk Tomater

3 ss Smør

2 stk Sitronbåter

1 fedd Hvitløk

4 skiver Bacon

2 ss Valnøtter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning