UKEMENY

Ukemeny som passer for deg

Her er maten du liker.

Oppskrift på paella
Oppskrift på paella Foto: Foto: Christopher Sjuve
Publisert Oppdatert

Denne uken har jeg forsøkt å lage en vårlig og fin meny, med innslag både fra Spania og Mexico. Men, mesteparten er hentet fra hjemlige forhold.

Den mest krevende retten er nok paellaen på lørdag - så det får bli ukens utfordring.

Ha en strålende matuke!

Mandag: Pasta med asparges

Mandag er en fin dag for pasta. Servér noen vårlige asparges og ikke gjør det mer komplisert enn å blande inn nyrevet parmesan og bacon (som du burde steke slik).

Tirsdag: Remulade med sellerirot og røkelaks

Denne retten høres inn under en kategori med middager på under 20 minutter (på samme måte som aspargesen overfor). Bruk stavmikser og smell sammen den enkle remuladen som du vender inn i fyrstikker av rå sellerirot. Og så er det ikke verre enn at du serverer dette med røkt (eller gravet) laks. Og litt timian om du har det for hånden.

Synes du det blir snaut kan du spe på med litt ris eller bakte poteter.

Onsdag: Kalkunfilet med gode smaker

Denne enkle retten piffer opp kalkunen på en fortreffelig måte. Kjør loff, oliven, skinke og appelsinskall sammen og rull den inn i skiver av kalkunkjøtt. Stek dem gylne og server dem, for eksempel, med disse gode, grønne bønnene.

Torsdag: Kveite med cornflakes

Når du panerer kveita i cornflakes for første gang har du en sprø overraskelse i vente. Knus cornflakes så godt du kan med hendene. Vend kveitefileten først i mel, så i pisket egg og til slutt i knust cornflakes. Nå kan du steke deg og glede deg til maten.

Jeg liker å spise dette sammen med en god salat.

Fredag: Empanadas fra Mexico

Vi skal til Mexico for å prøve empanadas denne fredagen. Det er ikke helt ulikt taco, med den store forskjellen er at du baker inn kjøttsausen i en sprø, deilige deig som du bare kan glede deg til.

Lørdag: Paella

Siden de fleste har ett øye på sommerferien allerede, kan vi piske opp stemningen med en solid porsjon paella. Dette er suveren mat som metter mange og som slettes ikke er vrient å lage. Det er åpenbart at en stor paellapanne gjør jobben enklere, men det går også i en vanlig stekepanne.

Søndag: Laks i folie

Denne søndagen feirer vi med bakt laks. Den kan lages på grillen eller i ovnen. Pakk den inn i folie sammen med noen skiver med appelsin og sitron samt en kvist rosmarin. Om du legger inn crème fraîche får du en fin saus på kjøpet også.

Lag gjerne en frisk og fin agurksalat med mynte og kanskje en enkel couscous til.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Pasta med asparges

Enkle pastaretter får vi ikke nok av. Her er en kul variant med asparges og bacon.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Pasta

12 stk Asparges

1 fedd Hvitløk

4 ss Pinjekjerner

Olivenolje

8 skiver Bacon

3 ss Sitronsaft

Salt og nykvernet pepper

75 g Parmesan, nyrevet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning