UKEMENY - MED OPPSKRIFTER FOR HELE UKA

Ukemeny for august

En skreddersydd ukemeny for sessongen.

Sist oppdatert

Det er høy tid å prise sommeren! Eller sensommeren, som det heter. Og denne tiden er flott fordi det bugner av sopp i skogen, blåbærene er modne, og du - har du hørt at makrellen har kommet?

Det var et sikkert tegn på at sommeren gikk mot slutten da jeg hørte, alltid fra menn med trebåt og skjegg, at "Jo, nå er det makrell i fjorden". Jeg hører det ikke så ofte lenger. Den dukker bare plutselig opp. I butikken.

På denne augustmenyen finner du også kantareller, bringebær, blåbær og litt spekemat!

Mandag: Pasta med kantareller

Vi starter denne uka med en enkel pastarett. Den er proppfull av gule, flotte og velsmakende kantareller og en god bunt med dill.

Retten er i utgangspunktet vegetarisk. Men, det er ikke noe i veien for å steke seg litt kylling eller fisk og legge på toppen.

Tirsdag: Kveitemiddag

Kveite er en herlig fisk som trenger et årvåkent øye under tilberedning. Et steketermometer er kjekt å bruke på denne fisken ettersom den er så var for høye temperaturer - den blir for tørr. Du kan gjerne servere denne kveitemiddagen med ertepuré.

Onsdag: Bringebærsalat - med skinke

Dette er nok en salat som er ny for de fleste. Å finne bringebær sammen med salat og spekeskinke er nemlig ikke vanlig. Men, så friske som bringebærene er hører de ikke bare hjemme i desserter og kaker. Slett ikke!

Dersom du har tid (og da må du huske på dette dagen i forveien), så kan du bake verdens beste, hjemmelagde brød til.

Torsdag: Sellerisuppe

Jeg håper du har litt brød igjen til denne suppa! Se for deg følgende godbit: Sellerisuppa nærmer seg slutten, du strør over litt smuldret blåmuggust som du så dypper det gode brødet ned i... Fristet? Vel, det finnes flere forslag til hvordan sellerisuppa blir bedre i oppskriften.

Fredag: Lat kyllinggryte med chorizo

Dette er en lat kyllinggryte med masse smak som vi låner fra den spanske chorizo-pølsa. Den kan gjerne lages dagen i forveien og varmes opp på fredagskvelden: Finhakk løk, squash og paprika og stek det i en stor kjele, ha i kylling, chorizo, tomater og hvitvin før du lar det putre en times tid.

Lørdag: Makrell med sopp og persille

Makrellen har kommet! Og den serveres med poteter, men også en kul sopprett med parmesan og persille. Dette er perfekt sensommermat!

Søndag: Italiensk hurtigkylling med blåbærdessert

Vi avslutter med en kjapp kyllingrett som passer like godt på hverdager som søndagsmiddag. Dansen går slik, i en ildfast form: Legg i spinat, dekk med tomat, legg på brunet kylling før du legger på mozzarella - inn i ovnen!

Til slutt lager vi en blåbærkake som blir godt med littegrann kaffe!

Og da har du fått et hint om hvordan denne uka blir bedre enn andre uker!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

 

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 13/08 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også