OPPSKRIFTER FOR HELE UKA

Ukemeny med gode tips

Slik blir uka litt mer spennende.

Sist oppdatert

Den enkleste og morsomste måten å gjøre uka bra på er å lage mat du ikke har laget før. Det handler ikke om store forandringer, men bare små endringer. For eksempel med tilbehøret. Ta de sylta gulrøttene eller ertepureen som er på menyen denne uka, for eksempel. De setter en ny, fin spiss på hverdagsmaten.

Det er de små tipsene og triksene som gjør det litt mer artig å servere mat på tirsdager i september. Derfor har jeg forsøkt å legge til noen små, morsomme saker på flere av dagene. Ikke alle, bevares, vi må jo gjøre det levelig...

Synes du allikevel denne ukemenyen blir for vanskelig kan du finne noen enklere her.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Sitronpasta med pinjekjerner

Dette er en avlegger til klassikeren spagetti carbonara. Prinsippet er det samme: Pisket egg blandes sammen med kokvarm pasta - og her har vi litt sitron og pinjekjerner i som blir en stilig, liten pastarett som markerer starten på uka. Enkelt, raskt og godt!

Tirsdag: Torsk med hasselnøtter og ertepuré

Denne oppskriften på torsk får stadig flere tilhengere - og sånt er moro. Jeg foreslår herved å servere den med en god ertepuré. Det holder, i og for seg, men du kan gjerne koke noen poteter til.

Onsdag: Kjøttboller i verdensklasse

Kjøttboller er godt. Disse kjøttbollene er supre. Faktisk har kjøttboller aldri vært bedre enn disse. Trikset for å få kjøttbollene saftige er faktisk å blande kjøttdeigen med oppbløtt brød. Ellers henter disse kjøttbollene smakene fra rosiner (frykt ikke!), parmesan og pinjekjerner.

Torsdag: Ørret i rømmesaus med sylta gulrøtter

Ørret med rømmesaus er en gjenganger i de tusen hjem. Men, det er ikke så ofte de får selskap av syltede gulrøtter. Det gjør de denne gangen.

Fredag: Kyllinggryte med chorizo

En gryte blir mye bedre med chorizo. For dem som ikke har stiftet bekjentskap med denne spanske pølsa kommer det herved en løp-og-kjøp-beskjed. Den setter prikken over i-en på en masse retter - og særlig dem som er tomatbasert.

Lørdag: Posjert laks med potetpannekake

Laks serveres her med en kul potetpannekake. La ovnen gjøre mesteparten av jobben med fisken, så kan du bruke kokeplatene til å lage potetpannekake: riv poteter og løk, klem blandingen sammen i en stekepanne og stek potetpannekaken på begge sider.

Søndag: Ferskt kjøtt og suppe

Vi avslutter med en rett som er laget for søndager, nemlig ferskt kjøtt og suppe. Det handler her om å treffe blink med den sursøte løksausen. Smaken er det bare en som kan justere perfekt: Deg.

Håper du får en herlig matuke!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 03/09 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også