Ukemeny

Ukemenyen med godbiter fra hele kloden

Bli med på en kulinarisk jordomseiling denne uken.

Publisert Oppdatert

Vi skal til Italia, Sør-Amerika og Asia før vi vender hjem til de norske skoger denne uken. Prøv deg på linsesuppe med chorizo, ovnsbakt laks og chimichurri denne uken!

Mandag: Linsesuppe

En god, varmende linsesuppe gjør susen. Det er enkelt å lage og nesten gratis. Det som løfter denne ut av ubetydeligheten er chorizo, den spanske pølsen. Får du ikke tak i den, så bruk bare en annen pølse du liker godt.

Tirsdag: Fiskepinner

Det lager du selv! Og det er slettes ikke mye som skal til. I denne oppskriften er det helt konvensjonelle fiskepinner, men du kan absolutt bruke corn flakes-trikset her også, så er du sikret et kult resultat.

Onsdag: Italiensk hurtigkylling

Dette er en av de oppskriftene jeg tyr til når jeg har dårlig tid. Legg noen kyllingbryst på spinat i en ildfast form, dekk med mozzarella og sett den i ovnen.

Om du serverer med ris eller noen kule poteter, det velger du selv.

Torsdag: Asiatisk laks

På tide å gi laksen et løft! I denne oppskriften henter vi inspirasjon fra Asia. I denne oppskriften finner du både lime, soya, litt chili og hvitløk.

Om dette ikke frister kan du sjekke andre lakseoppskrifter her.

Fredag: Ovnsbakt pasta med mozzarella

Ovnsbakt pasta med plenty mozzarella er skikkelig fredagsmat. Etter litt hakking og steking er det ovnen som overtar arbeidet. Denne kan faktisk gjøres klar dagen i forveien, og så settes inn i ovnen på fredag kveld. Godt tips?

Lørdag: Chimichurri

Chimichurri er en enkel og kul, grønn saus. I utgangspunktet lages den av hakket persille, knust hvitløk, olivenolje, oregano og (helst) rødvinseddik. Men, i tillegg er det mange krydre som brukes, for eksempel paprika, spisskum, timian, basilikum, sitron, koriander og laurbærblad. Du kan begynne med den oppskriften du finner her før du justerer deg fram til det du synes er best.

Servér dette gjerne med løkringer og grønne bønner.

Søndag: Elgkarbonader

Vi avslutter denne søndagen med en tur i skogen. Kort fortalt støtte vi på kongen. Og etter litt kverning hadde vi plutselig noen flotte elgkarbonader i stekepanna. Og de serveres med soppsaus og en nydelig ertepuré!

Ha en smakfull uke!

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Erik Hannemann

Linsesuppe med stekt pølse

Linsene blir gode med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Linser

1 stk Løk

1 fedd Hvitløk

1 stk Gulrot

10 cm Stangselleri

1 bokser Tomat

Vann

20 cm Chorizopølse

1 stk Buljongterning

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning