Treretters meny

Legg høstens beste mat på bordet

Kjøp deg en flaske god rødvin og lag denne maten i helgen.

Publisert Oppdatert

Det begynner å bli høstlig. Og jeg foreslår å kjøpe deg en god flaske rødvin (sjekk de beste under 200). Det vil passe utmerket til denne ukens ukemeny.

Det kan godt hende jeg finner på å kjøpe en halv flaske med musserende til å muntre opp stemningen sammen med den krabben jeg skal servere først.

Her er helgens meny!

Forrett: Enkel rett med krabbe

På bilde av denne retten er det én brødskive. Om den skal fungere som forrett er det bedre å lage flere, tynne og små skiver som stekes gylne i smør (og eventuelt gnis med hvitløk).

Ellers er fremgangsmåten enkel: bland rømme og majones med hakket sylteagurk, tabasco og krabbekjøtt. Smak eventuelt til med litt sitron og pynt med gressløk eller persille. Og, ja, kanskje et glass musserende. Eller: Se våre tre anbefalinger til krabbevin her.

Hovedrett: Svinestek med sopprisotto

Dette er helgen for en skikkelig saftig stek. Og dersom du følger med i videoen er det enklere å lage den. Jeg får ikke gjentatt det nok, men det viktigste er hva du gjør etter at den er stekt. Hemmeligheten er nemlig å la kjøttet hvile slik at saftene sprer seg utover i kjøttet. Det er da den oppleves som saftig og god.

Til denne svinesteika vil jeg lage en risotto. Sopprisotto.

Jeg ble nettopp fortalt at det finnes drøssevis med steinsopp i skogen. Og det er gode nyheter for alle som behersker kunsten å plukke sopp!

Det mest sannsynlige alternativet for butikkplukkerne er å finne tørket steinsopp. Det koster en liten formue, men husk at det ikke er mye du trenger å bruke.

I en sopprisotto kan du bruke både tørket og fersk sopp, enten bare tørket, eller bare fersk eller en blanding av tørket og fersk. Bruk gjerne en blanding av matsoppene også: Kantarell, sjampinjong, steinsopp, aromasopp etc.

Dessert: Granita

Desserten har blitt en klassiker i mitt kjøkken. Prinsippet er enkelt: En søt væske, enten det er kirsebær som er kjørt i blenderen, appelsin, eple, grapefrukt eller noe annet du liker, og så søtet med litt sukker før du heller det i en ildfast form og setter i fryseren. Jo større form, jo raskere går det å lage en granita.

Den siste jeg lagde var av ananas. Men, jeg vil alltid komme tilbake til denne varianten med kaffe. Den er helt super. (Les mer om den her og se video av hvordan det gjøres).

Med dette ønsker jeg en riktig god mathelg!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Erik Hannemann

Sandwich med krabbe

Krabbe er godt med litt cayenne og tabasco.

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

1 ss Majones

1 stk Rømme

1 ts Sylteagurk

1 dråpe Tabasco

Cayennepepper

Salt og pepper

2 ss Krabbekjøtt

Persille

Erik Hannemann

Kaffegranita

En kaffegranita består av bare to ingredienser, nemlig kaffe og sukker. Server den med krem og gjør alle lykkelige.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

0.5 l Kaffe

100 g Sukker

3 dl Kremfløte

2 ss Sukker

1 stk Vaniljestang

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning