Mattipsene du ikke kan
Nei, du kan nok ikke alle.

Bare en ting å huske.
Alle er engstelige for å lage majones, det eneste du trenger å husker er at eggene og oljen er like varme. Det enkleste er å oppbevare eggene i romtemperatur. (Har du kalde egg, pisk dem i omtrent et minutt, eller til de får romtemperatur, slik som oljen har).
En kniven din grå og kjip?
Den trenger litt olje.
Er skaftet på kniven din grått og trist etter mange runder i oppvaskmaskin? Sett skaftet i et glass med olivenolje over natten. Eller enda lenger.
Den store risottomyten
Det skal ikke ta lang tid å lage risotto.

Nei, du trenger ikke ha i litt og litt av kraften. Ha i alt vannet på en gang og kok i 17-20 minutter før du rører i smør og parmasan. Til 250 gram ris trenger du 7 desiliter vann.
Har det brune sukkeret blitt hardt?
Problemet har en søt løsning.
Har det brune sukkeret blitt hardt? Ha sukkerklumpen i en skål som tåler mikrobølger, legg på litt vått papir og varm det i et minutt eller to. Voila! Ikke mikro? Legg sukkeret i en tett boks med noen eplebåter over natten. For å unngå at brunt sukker blir hardt, legg det sammen med en par marshmallows og legg i en tett boks.
Du smaker, men det mangler noe...?

Det finnes en kvikk-fix.
Er det tam smak på suppa (eller sausen)? Knus et fedd hvitløk og rør det inn.
Få skikkelig stekeskorpe
Du må fjerne vannet.

Når du skal brune kjøtt, tørk det godt med kjøkkenpapir først. Da får du finere og raskere skorpe. Hvorfor? Fordi energien ikke brukes på å fordampe det vannet som alltid ligger som en tynn hinne utenpå.
Hva?! Kan jeg bruke morellkvister?
Ja, og du kan lage deg god te.
Morellkvister kan du lage te av. Det er altså de små, V-formede kvistene som bærene henger i vi snakker om. I sesongen selges de i poser på markedene i Frankrike. Bruk en presskanne, fyll den med morellkvister, hell over kokende vann og la det trekke i noen minutter.
Kjedelig å skrelle hvitløk, sier du?

Ikke med dette trikset.
Hvordan skrelle en hel hvitløk på enklest mulig måte? Jo, bare sjekk videoen her:
Tomater lukter ikke tomater

Hva? Det er stilken.
Tomater selges noen ganger med stilken. Det er fordi den lukter tomat (i motsetning til tomater som ikke lukter så mye). Når du koker tomatsaus, kok med den stilken (kvisten). Der sitter det masse smak.
Ikke vær redd for pasta
Har du egg og mel?

Det er enklere å lage pasta enn noen vil fortelle deg. Kna sammen 100 gram mel per egg. Nå har du pastadeig. Kjevle og kok!
Gjør det enkelt å skille eggehviter og eggeplommer
Bruk en flaske.
Bruk en plastikkflaske til å skille eggeplommer fra eggehviter. Sjekk videoen her.
Hold saltet høyt
Få et jevnt saltdryss.
Når du drysser på salt, strekk hånden høyt i været. Da risikerer du ikke at alt saltet havner ett sted. Saltet vil spre seg utover.
Bacon gjør (nesten) alt bedre
Det blir best i ovn.
Bak bacon i ovnen. Gjerne på rist. 180 grader i 6-7 minutter. Prøv selv!




