Skille eggeplommer fra eggehviter

Skille eggeplommer fra eggehviter

Se det geniale trikset.

Sist oppdatert

Skille eggeplommer og eggehviter - ja det er det mange som strever med.

De fleste har prøvd de ulike metodene:

- Knekke egget (så godt det lar seg gjøre) på midten og forsøke å helle av eggehvitene - for så (forhåpentligvis) å sitte igjen med plomma.

- Knekke egget i en hul hånd og sile eggehviten gjennom fingrene (husket jeg å vaske hendene skikkelig...?)

- Kjøpe en sånn dings som skiller eggeplomme og eggehvite (er de å få kjøpt lenger?)

Vel. Den tiden er over. Heretter er det bare å finne frem en tom plastflaske. Klem den lett sammen, sikt deg inn mot en eggeplomme - og så, når du har den på kornet - slipp opp - og VIPS! Så har du fanget eggeplommen. Det er bare å se videoen.

Hvorfor skille eggeplommer og eggehviter?

Eggeplommer og eggehviter har ulike egenskaper. For det første koagulerer de på ulike temperaturer. 62 grader for eggehviter og 68 grader for eggeplommer (som er så nærme den praktiske sannheten vi trenger å komme i denne omgangen - egentlig er det flere proteiner som koagulerer på ulike temperaturer - men, altså, nok om dét).

Har du lyst til å diskutere slik teknikker og andre ting om mat? Sjekk matforumet vårt!

Eggeplommer trenger du til å lage en rekke nydelige klassikere, som for eksempel:

Vaniljekrem

Profiteroller

Romkrem

Eggs Benedict

Eggs florentine

Majones

Aioli

Verdens beste iskrem

Béarnaisesaus

Og, på samme måte, er eggehviter det du trenger når du skal lage følgende godsaker:

Trollkrem

Pavlova

Makroner

Omelette Norvègienne

Vinnerkaken med marengs, banan og sjokolade (sjekk ut!)

Mange oppskrifter krever at du skiller eggeplomme og eggehvite, men bruker begge deler:

Éclairs - franske godsaker

île flottante - flytende øyer

Ostesuffle

Semifreddo

Suksessterte

Snickerskake

Tiramisu

Denne saken ble første gang publisert 16/04 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også