Test av sjokoladepålegg

Vi har testet sjokoladepålegg

Vi har testet 19 typer sjokoladepålegg.

TEST: Vi har testet sjokoladepålegg
TEST: Vi har testet sjokoladepålegg Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Et skikkelig godt, nybakt brød, eller verdens beste loff med sjokoladepålegg er en ganske så uimotståelig kombo for de fleste store og små.

Utvalg

Vi har testet sjokoladepålegg. Vi har tatt med de variantene du finner hos de store matvarekjedene. Både med og uten nøtter, med ost, allergivennlige og økologiske.

Eksperten

Annemari Erlbeck har testet pålegget for oss. Hun er konditor med sjokolade som spesialitet. Hun har en lang rekke første- og andreplasser i NM i konditorkunst pluss 2 plass i kokke-OL. Annemari jobber som konditor på Restaurant Fabel i Fredrikstad.

Testen

Alle påleggene er testet blindt. Vi har altså ikke vært ute etter barnesmaken her, men hva en ekspert på sjokolade mener om sjokoladepålegg.

Kriterier

Påleggene er vurdert på duft, smak og konsistens, der smak selvsagt er det viktigste. Vi har vært ute etter den gode sjokoladesmaken. Er det nøtter eller andre ingredienser skal det smake hva det gir seg ut for å være. Likeledes er det viktig med en balanse mellom de ulike smakene, og at pålegget er passe søtt. Konsistensen skal være jevn, fin og myk slik at det er lett å smøre ut på skiva. Pris er ikke med i vurderingen.

Poeng

Påleggene er gitt poeng fra en til seks, der seks er best.

Alle priser er oppgitt per kilo

Les også:

Verdens beste kjøttpålegg lager du selv

Test av kokt skinke

Vi har testet ismaskiner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning