OPPSKRIFTER:

Smakfulle retter med appelsin

Her finner du spennende oppskrifter på hvordan du kan få utnyttet C-vitaminbomben på nye måter.

APPELSINCURD: Godt som marmelade på brød og kjeks og som fyll i kaker.
APPELSINCURD: Godt som marmelade på brød og kjeks og som fyll i kaker. Foto: Eva Brænd/egg.no
Sist oppdatert
APPELSINFYLT KYLLING: Kyllingen er gnidd inn med blant annet malt koriander og chili.
APPELSINFYLT KYLLING: Kyllingen er gnidd inn med blant annet malt koriander og chili. Foto: Foto: Margaret De Lange/kylling.no
APPELSIN-IS: Servert i små suffléskåler med appelsinsaus og pynt av frosne appelsinskiver.
APPELSIN-IS: Servert i små suffléskåler med appelsinsaus og pynt av frosne appelsinskiver. Foto: Foto: Synøve Dreyer/egg.no

At appelsiner er sunt, har vi visst lenge. De fleste strekker det imidlertid ikke lenger enn at de spiser appelsinen som den er, eller inntar den i form av juice til frokost.

Men det går jo an å gjøre så mye mer ut av det enn dette.

En helt enkel liten vri, og som anbefales på det sterkeste, er appelsinsalat á la Marokko. Skrell appelsinene, også den hvite hinnen. Skjær så appelsinen i skiver tvers over slik at du får et stjernemønster. Legg skivene utover på en tallerken, strø over malt kanel og hakkede nøtter (f.eks. pistasjnøtter eller valnøtter). Det er det hele. Salaten smaker også godt med en klatt cottage cheese til. Kan det blir bedre og sunnere?

Og du trenger ikke holde seg til desserter og salater heller. Appelsin gjør seg også godt i både forretter og hovedretter.

Her er noen fristende oppskrifter:

Reker med appelsin og basilikum

Appelsinfylt kylling

Påskestek marinert i appelsin og hvitløk

Appelsintorsk med ris

Appelsinissufflé

Påskekjeks med nøtter, appelsin og sjokolade

Sprø appelsinvafler

Appelsinmarmelade

Appelsincurd

Les også:

Sett tennene i en blodappelsin

Denne saken ble første gang publisert 04/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også