Brennelse som mat

Se VM i brenneslespising

Folk flest skyr planten som ilden, men det finnes unntak.

Sist oppdatert

Disse våghalsene konkurrerte lørdag om å spise mest brennesle i det årlige verdensmesterskapet i brenneslespising i Dorset i England.

Reglene for konkurransen er strenge, forteller dommeren.

Les også: Slik lager du mat av ugress

Stengelen og bladet har brennhår som skyter ut en giftig væske, når spissen brytes av. I spisekonkurransen er det derfor viktig å rulle bladene sammen og dyppe dem i vann - eller øl - for å dempe den stikkende følelsen.

Les også: Brennesle gir deg gratis gjødsel

Galskapen har imidlertid et historisk opphav. I den lille byen Marshwood i Dorset i 1986, kranglet to bønder om hvem som hadde de lengste brenneslene på sine jorder. Så foreslo verten på den lokale puben en konkurranse, som etter hvert ble en kamp om å spise mest av planten.

Konkurransen har både et herre- og damelag. Denne gangen var det to lokale entusiaster som vant, begge fra pub- og restaurantbransjen. De spiste totalt 14 og en halv meter brennesle hver.

Les også:

Dette må du prøve på grillen

Slik ødelegger du god vin

Denne saken ble første gang publisert 16/06 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også