Jeg kan lage suppe av ugress! Av brennesle!

Nå kan jeg det. Endelig.

Hver gang vi passerte litt kratt med brennesle ville noen si "Du kan lage suppe av det der, vet du". Vanligvis i en litt belærende tone.

Jeg tør vedde på at de fleste av dem aldri har prøvd å lage suppe på brennelse. Det er enda et uttrykk for gjeddekakesyndromet: Alle har hørt om det, ingen har smakt det (med noen irriterende unntak, selvfølgelig).

Nå gleder jeg meg til neste gang. Da smeller det fra meg: - Jeg liker den best med litt parmesan.

Overraskende godt

Suppa ble overraskende god. Jeg lagde en vanlig suppebase med løk, fløte og hvitvin. Så hadde jeg i litt kyllingbuljong.

Brenneslesuppa ble servert med bløtkokt egg og, ja, parmesan.

Her er oppskriften!

Christopher Sjuve

Brenneslesuppe

Det er nesten ikke til å begripe at ugress kan blir så god mat. Brenneslen burde plukkes når den er ung.

Til 2 porsjoner:

6 dl brennesle

4 dl vann

3 stk sjalottløk

2 dl hvitvin

1 ss kyllingbuljong

2 dl kremfløte

2 stk egg

50 g parmesan

olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!