Raske oppskrifter

Oppskrifter for travle familier

Oppskrifter for deg med dårlig tid.

DAGENS MIDDAGSTIPS: Enkel ertesuppe med crème fraîche.
DAGENS MIDDAGSTIPS: Enkel ertesuppe med crème fraîche. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Noen ganger spør jeg på Facebook-siden vår om det er noen har ønsker eller forslag til middagsoppskrifter. Og det er det heldigvis alltid!

Utgangspunktet var at jeg skulle lage en ukemeny, slik jeg gjør hver uke (her finner du samlingen av menyer).

Denne gangen var det spesielt mange som ville ha oppskrifter for travle dager. Derfor tok jeg meg bryet med å samle de beste og raskeste oppskriftene jeg har.

Jeg tok litt hensyn til at barn også skal like maten (men, det er jo så forskjellig hva barn liker, så det blir aldri helt riktig).

To supper

De to første er supper. Ertesuppe og tomatsuppe. Begge går veldig kjapt å lage. Om ertesuppa har vi fått høre at den gikk rett hjem både hos barn (den ble prøvd ut på en skoleklasse på sjette trinnet...).

Tomatsuppa er det også go'ord om. En forteller at han ikke kan forstå hvorfor han har kjøpt posesuppe når det er så enkelt og raskt som denne.

To pastaretter

Pasta er også kjapt (og slik koker du den perfekt). Har du fersk pasta går det enda kjappere. Klassikeren pasta carbonara har mange varianter, men her gjør du følgende: Stek baconet sprøtt mens du koker pasta. Pisk egg i en bolle sammen med litt parmesan, sil av pastaen og ha den i bollen med eggene. Varmen på pastaen vil koke eggene til en saus. Ha i bacon. Vips! Så har du laget den pastaretten som ingen ikke liker...

Den andre pastaretten er med røykelaks. Det er en av de første rettene jeg lærte meg og som har fult med siden. Enkel, god - og noe jeg ikke blir lei av.

Mine to favoritter av de raske

Av alle raskeste av de raske er dette mine to favoritter. For alle som liker blåskjell er det en fryd å oppdage at du kan lage denne delikatessen på 5-10 minutter. Du får aldri bedre betalt for mindre innsats enn en blåskjellgryte.

Den andre er couscous. Kok opp dobbelt så mye vann som couscous og la de svelle i to-tre minutter. Du kan gjerne ha krydder (i vannet). Og så er det bare å blande inn masse gode, rå grønnsaker.

Til slutt tar vi med den som alle husker, men som kanskje det er en stund siden man har laget: Toast i vaffeljernet...

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (8800 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

En oppskrift på glutenfri kake for alle

Slik lager du perfekt lammelår

Slik lager du nachos

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Denne saken ble første gang publisert 12/04 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også