Helgemenyen alle kan lage
Det er ikke avansert, bare veldig godt.
Endelig helg! Og jeg håper flere kjenner på følelsen av å glede seg til å komme hjem til kjøkkenbenken.
Har du bare lyst på sofaen og rødvin? (Her er de 10 beste under 120 kroner.) Det hjelper kanskje litt med lysten om du gjør som meg; sørg for å ha (minst) en flaske god øl og litt enkel snacks. Da roer man seg ned, får blodsukkeret på et kjøkkenforsvarlig nivå og kosen begynner.
Med snacks og øl på plass, blir det mye triveligere på kjøkkenet.
Forrett


Vi åpner helgen (dvs, etter øl og snacks til kokken) med en lettvint rett av krabbekjøtt. Krabbekjøtt passer veldig godt sammen med rømme, majones og cayenne. Og da er det ikke helt ulogisk at det er det finner i denne oppskriften. I tillegg er det noen sylteagurker som frisker opp litt.
Hovedrett
Hovedretten er det lurt å sette i gang med med først. Den krever minst en time. Idéen er å koke kyllingen i øl og så lage saus på ølet til slutt. Jeg anbefaler å prøve en ratatouille fordi den bakes i ovnen mens kyllingen koker - vi får altså komfyren til å gjøre mesteparten av jobben.
Dessert
Vi avslutter med en lekker sjokolademousse. Det er en klassisk oppskrift med litt appelsinsmak. Viser det seg at du ikke orker den allikevel, kan den spises i morgen.

Alle oppskriftene finner du nedenfor. God helg!
Les også:
- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!