Oppskrift på Toscakake

Toscakake

Med sitt knasende karamell- og mandellokk, har toscakaken sikret sin popularitet!

OPPSKRIFT PÅ TOSCAKAKE: Kaken med det knasende, sprø karamell-lokket.
OPPSKRIFT PÅ TOSCAKAKE: Kaken med det knasende, sprø karamell-lokket. Foto: Fru Timian
Publisert Oppdatert

Kan det være slik at toscakaken er oppkalt etter Puccinis berømte opera av samme navn? Jeg burde sikkert ikke uttale meg om saken ettersom jeg ikke med egne øyne har sett forestillingen hvor Floria Tosca synger i fortvilelse over skjebnens vanskeligheter for seg selv og kjæresten, Cavadossi. Men etter å ha hørt Puccinis "Vissi d'arte" opptil mange ganger på You Tube, konkluderer jeg med at kaken og arien er en perfekt kombinasjon av kjærlighet og følelser.

Det er i grunn umulig å ikke få følelser for denne kaken. Den sprø mandelkaramellen på toppen, som knaser akkurat passe når du spiser den, er så god at du automatisk vil være fristet til å ta stykke nummer to så snart nummer én er oppspist.

Er du glad i det søte, vil du helt sikkert også like disse sjokolademuffinsene med sjokoladetrøffel på toppen eller disse munkene som du ikke trenger munkjern for å lage.

Mens vi er i kjærlighetsmodus, må jeg trekke frem franske makroner. Dem er det helt umulig å ta så mye som en bitt av uten å forelske seg fullstendig. Hjemme hos meg har makroner blitt lagd både sent og tidlig det siste året!

Fru Timian

Toscakake

Med sitt knasende karamell- og mandellokk, er toscakake klassikeren som aldri går av moten.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 stk Egg

175 g Sukker

100 g Smør

200 g Hvetemel

125 g Mandler

100 g Smør

100 g Sukker

1.5 ss Hvetemel

1.5 ss Melk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning