Oppskrift på sprø og kjempegode ostekjeks

Sprø og kjempegode ostekjeks

Vet du at vi spiser 10 millioner kilo kjeks i året i Norge? Jeg plusser gjerne på statistikken med disse deilige ostekjeksene!

OPPSKRIFT PÅ OSTEKJEKS MED TIMIAN: Disse sprø og lekre ostekjeksene er perfekt å servere til supper eller spekemat
OPPSKRIFT PÅ OSTEKJEKS MED TIMIAN: Disse sprø og lekre ostekjeksene er perfekt å servere til supper eller spekemat Foto: Fru Timian
Sist oppdatert

Nordmenn er glade i kjeks! Ja, for i følge Sætres hjemmesider spiser hver innbygger i dette lille landet 2,2 kg kjeks i året, noe som blir rundt 10 millioner kilo kjeks totalt! Og da har de sikkert bare regnet med kjeksen vi kjøper i butikken og ikke den vi baker hjemme. For er du glad i å bake, finnes det utrolig mange gode kjekser du kan trylle frem på ditt eget kjøkken. Her er det virkelig bare fantasien som setter grensene. De siste årene har Oreokjeksen virkelig gjort sitt inntog på det norske kjøkkenet.

Når du lager deiger til kjeks og pai, skal deigen jobbes minst mulig med. Det er fordi vi vil at glutenet i melet skal bearbeides minst mulig. Slik at vi får sprø kjeks og paibunner som ikke krymper.

I disse lekre ostekjeksene har jeg rikelige mengder med Jarlsbergost. Den er så smaksrik at den gir god smak til kjeksene. Du kan selvfølgelig velge både mildere og skarpere ostesmak. Og skulle du få noen osterester igjen etter kjekslagingen, kan de veldig gjerne brukes for å steke et skikkelig saftig ostesmørbrød eller kanskje lage noe så eksotisk som en Jarlsberg- og lavendelclafoutis?

Med sin rike ost- og timiansmak, er kjeksene perfekte å servere til en god suppe eller hvis du skal servere fenalår.

Denne saken ble første gang publisert 11/04 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også