Oppskrift på spatzle

Spatzle med Rachel Khoo

Slik lager du spatzle.

Sist oppdatert

Det betyr omtrent "lille spurv". Så den er ikke noen skrytepave, spatzle.

Spatzle kommer fra helt syd i Tyskland, nærmere bestemt Schwaben. Ordet kommer i alle fall derfra. Og for å ta det med en gang. Spätzle (med tødler) er den opprinnelige stavemåten. Spätzli, chnöpfli, knöpfle, nokedli og galuska er også ord for disse sm¨å dumplingene.

Spatzle lages med svært få ingredienser, nemlig mel, salt og egg. De aller skarpeste har allerede oppdaget at det ligner til forveksling på pasta. Deigen blandes og formes til små, avlange biter som kokes.

Det finnes heldigvis mange måter å variere spatzle på, som vi ser i videoen.

Spatzle med Rachel

Det er altså Rachel Khoo som får æren av å vise oss hvordan de lages. Hun har sin egen tvist hvor persille gjør dem grønnere og friskere. Og smøret gir også spatzle en kvalitet den rustikke varianten mangler.

Parmesan og bakt løk er også invitert på festen. Du ser videoen ovenfor og oppskriften finner du under artikkelen.

Klippet er hentet fra serien The Little Paris Kitchen som går på BBCLifestyle i disse dager. Hele programmet vises klokken 18.10 hvor du også får se Rachel lage den østerrikske klassikeren strudel og dessuten en spesiell iskrem.

 

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Erik Hannemann

Spatzle

Her er oppskriften på en artig rett. Den heter spatzle og kan lages av det du antakelig har i kjøleskapet.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

6 stk Løk

6 fedd Hvitløk

140 g Hvetemel

40 g Smør

2 stk Sjalottløk

2 fedd Hvitløk

2 stk Egg

1 bt Persille

0.5 ts Salt

0.5 ts Pepper

Urter, friske

100 g Parmesan

Denne saken ble første gang publisert 28/01 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også