OPPSKRIFT PÅ SELLERIROTSUPPE

Sellerirotsuppe er supert

Et av høstens høydepunkter har kommet.

OPPSKRIFT PÅ SELLERIROTSUPPE: En av høstens høydepunkter har kommet...
OPPSKRIFT PÅ SELLERIROTSUPPE: En av høstens høydepunkter har kommet... Foto: Foto: Clotilde Dusoulier
Publisert Oppdatert

Paris-Clotilde fortsetter å sende oss varme ønsker og varm mat! Forrige uke fikk vi en herlig oppskrift med jordskokker. Denne gangen er det sellerirot på menyen:

På senhøsten er det ofte veldig kaldt i Paris. Selv om første del av høsten er både vakker og varm, kommer det som litt av et sjokk når kulda setter inn. Og da går tankene mine selvsagt til, jeg lar dere gjette: fondue savoyarde (ostefondue)?

Vel, den er bra, men det er ikke den jeg mente.

Suppe, da?

Ja! Tykk og mettende suppe, servert god og varm. Den typen du kan fylle en pen bolle med, holde hendene rundt, og kalle lunsj.

I dagens suppe brukte jeg to typer rotgrønnsaker, som begge tilfeldigvis er veldig i høytidens ånd, på hver side av Atlanterhavet: Søtpoteter er en Thanksgiving-tradisjon i USA, mens sellerirot, eller knollselleri, ofte er å finne på franske julemenyer, kokt og most med litt fløte, og servert med stekt kalkun eller vilt. Dette er et fint alternativ til potetmos, jeg synes smaken er mer subtil og konsistensen lettere, og smaken befinner seg midt mellom en grønnsak og en vanlig potet.

Jeg har også brukt ingefær og hvitløk for å gi smak til suppen, noe som gir et lett kick til suppens naturlige sødme, og en behagelig varme som henger igjen i ganen ved hver munnfull. I tillegg er begge disse utmerket for immunforsvaret ditt, som virkelig trenger en hjelpende hånd på denne tiden av året. Men, det betyr heldigvis ikke at du kan droppe det stilige håndstrikkede skjerfet når du går ut.

Oppskriften finner du nedenfor!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 5. 000 oppskrifter!

Clotilde Dusoulier

Sellerirot- og søtpotetsuppe med ingefær

Clotilde har laget sellerirotsuppe.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 ss Olivenolje

2 fedd Hvitløk

1 stk Sellerirot

900 g Søtpotet

Salt og pepper

1 bit Ingefær

0.3 dl Melk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning