Oppskrift på muffins

Sunne muffins

Disse kan du gi barna med god samvittighet.

Foto: Clotilde Dusoulier
Publisert Oppdatert

Clotilde Dusoulier

Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.

Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.

Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.

Hun har gitt ut to matbøker.

Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini

Jeg vokste opp i et hjem hvor Le goûter (den franske tradisjonen hvor skolebarn serveres kake og te hver ettermiddag) var et helt sentralt rituale. Jeg kan trygt hevde at jeg har spist ettermiddagssnacks praktisk talt hver dag de siste 30 årene.

Ettermiddagssnacks er en så naturlig del av mine matvaner at automatisk jeg passer på at lunsjen er akkurat så stor at jeg blir sulten i fem-seks-tiden, og samtidig ikke blir helt skrubbsulten før middag. Snacksritualet er også et kjærkomment alibi for å ta en pause med det jeg jobber med, lage en kopp te (eller iskaffe, når været er varmt), sitte i vinduskarmen med åpent vindu og slappe av.

Se også: Slik lager du perfekt risotto

Ofte blir det bare litt frukt, og min gourmet-ettermiddagssnack er et eple, avkjølt og skivet. Jeg kjøper eplene fra en økologisk dyrker i Loiredalen, og det betyr at jeg må klare meg uten epler fra juni - når han selger sine siste rynkete, men supersøte lagringsepler - og helt til september når de ferske eplene igjen er skinnende og sprø.

(Det ene unntaket til denne regelen er et av naturens under jeg oppdaget i sommer. Det kalles pommes de moisson - "høstepler" - og plukkes fra trær som bærer frukt i august. Dette sammenfaller med den tradisjonelle sesongen for hvetehøsting i Frankrike - derav navnet. Moren min kjøpte noen blekgrønne til meg på Gerardmer-markedet og siden fant jeg noen større, lyserøde på bondens market i Batignolles.)

Les også: Brownies har aldri vært bedre

Og så, fra tid til annen, oftere når det ikke er epler, hender det jeg spiser kake, eller en eller annen form for bakst. Det er nemlig i Le goûters ånd å spise noe hjemmelaget og enkelt, ikke altfor søtt, og det skal helst ikke være et ernæringmessig svart hull.

Sjekk denne blåbær- og havreklimuffinsen (oppskrift nedenfor), som er helt super og til tross for at den inneholder kli ikke smaker som en avstraffelse fra en flower-power-baker. (Nå liker jeg riktignok kli, men dog).

Jeg burde legge til - og dette er en forbannelse som gjelder alle muffins - at de smaker best den dagen de lages, når toppen fortsatt har den delikate sprøheten. Men smaken holder seg fortsatt i flere dager og dersom du vil gjenopplive minnet av sprø muffins rett fra ovnen, kan du alltids sette dem opp-ned over brødristeren (jeg har en egen rist på min nettopp for denslags). Du kan også bruke grillelementet i ovnen.

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter

Clotilde Dusoulier

Clotildes blåbærmuffins med kli

Clotilde overrasker igjen med å lage supermuffins med kli og blåbær.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

120 g Kli

120 g Hvetemel

1.5 ts Bakepulver

1 klype Salt

100 g Sukker

120 g Blåbær

2.4 dl Yoghurt naturell

2 ss Olje

1 ts Vaniljeessens

2 stk Egg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning