Saftige bringebær- og sitronmuffins

Oppskrift på saftige muffins med bær. 

MUFFINS: Saftige bringebær- og sitronmuffins er perfekte om sommeren.

Dette trenger du til ca 12-18 muffins:

  • 240 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts flaksalt
  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • ½ dl honning
  • 250 g Ricotta
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 110 g meierismør
  • 220 g friske bringebær
  • 1 dl bringebærsyltetøy
  • Til servering:

  • Meierismør, romtemperert

Dette gjør du:

Forvarm ovn til 190° og fyll muffinsbrett med muffinsformer. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. 

I en bakebolle, pisk eggene, tilsett sukker og honning og pisk til godt blandet. 

Ha i Ricotta, sitronskall, sitronsaft og vanilje. Smelt smør og pisk inn i eggeblandingen.

 Tilsett melblanding i eggeblandingen, til akkurat blandet. V

end inn bringebær og syltetøy. Ha i en god spiseskje i hver form. 

Det kan være lurt å test-steke 1 muffins først for å finne ut hvor mye deig som trengs uten at den hever over sine bredder. 

Stek i midten av ovnen i 20-22 minutter, til lett gylne og gjennomstekt. Avkjøl lett og server lune med mykt meierismør.