Saftige bringebær- og sitronmuffins
Oppskrift på saftige muffins med bær.

Dette trenger du til ca 12-18 muffins:
- 240 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- ½ ts flaksalt
- 2 egg
- 1 dl sukker
- ½ dl honning
- 250 g Ricotta
- 1 ts finrevet sitronskall
- 2 ss sitronsaft
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 110 g meierismør
- 220 g friske bringebær
- 1 dl bringebærsyltetøy
- Meierismør, romtemperert
Til servering:
Dette gjør du:
Forvarm ovn til 190° og fyll muffinsbrett med muffinsformer. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
I en bakebolle, pisk eggene, tilsett sukker og honning og pisk til godt blandet.
Ha i Ricotta, sitronskall, sitronsaft og vanilje. Smelt smør og pisk inn i eggeblandingen.
Tilsett melblanding i eggeblandingen, til akkurat blandet. V
end inn bringebær og syltetøy. Ha i en god spiseskje i hver form.
Annonse
Det kan være lurt å test-steke 1 muffins først for å finne ut hvor mye deig som trengs uten at den hever over sine bredder.
Stek i midten av ovnen i 20-22 minutter, til lett gylne og gjennomstekt. Avkjøl lett og server lune med mykt meierismør.