Spennende helgemeny med ting du ikke har laget

Meny med tre retter

Du kommer til å elske denne maten.

Publisert Oppdatert

Jeg ser for meg at denne kvelden begynner sånn:

Først har du sesamfrø, pistasjenøtter, korianderfrø og kuminfrø i en tørr stekepanne noen minutter før du kjører det til et grovt pulver. Gratulerer! Du har laget dukkah.

Skjær opp noen loffskiver i lange biter og ha olivenolje i en liten skål. Hell opp et glass friskt øl. Nå dypper du loffbitene først i oljen, så i dukkah og spiser, drikker øl og koser deg mens du setter i gang med resten av maten.

Forrett: Tartar som ikke er skummel

Skjær laksefiletene i små terninger.

Du ser video av hvordan det skal gjøres her.

Hovedrett: Moderne svinestek med glaserte grønnsaker

Dette er skikkelig helgemat. Svinestek er gammeldags og moderne på en gang. Men, nettopp fordi det er lenge siden du har spist det, så kommer det til å smake ekstra godt denne helgen.

I min variant, som du ser undertegnede utføre her (video), så serveres den med glaserte grønnsaker, svisker og pistasjnøtter. Det er endeløst mange andre muligheter, selvsagt, men det er nå en gang slik at svin passer godt med svisker og salvie, ikke sant...?

Dessert: Munker

Å spise en munk til dessert kan virke makabert, men jeg lover deg en sakral opplevelse. Det er denne desserten som danskene kaller epleskiver. At desserten slett ikke involverer epler, får danskene svare på.

Du lager altså en deig av smør, mel, egg og kardemomme. Etter at den har svellet en times tid har du deigen i muffinsbrett (eller munkejern om du har det). Hemmeligheten ligger i å ha smør og sukker i formene før du har i deigen. Det er denne som karamelliserer seg og danner den deilige og sprø overflaten som "munkene" skal ha.

 

Alle oppskriftene finner du nedenfor. Ha en fortreffelig helg!

 

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning