Mat i Oslo

Matopplevelser i Oslo til under 200 kroner

Her er fem godbiter i hovedstaden for under 200 kroner.

Publisert Oppdatert
Foto: Foto: Christopher Sjuve

Oslo er full av gode matopplevelser. Noen er mer kjente enn andre og noen er ganske bortgjemt.

Lista er ikke utarbeidet etter vitenskapelige metoder og er ikke nødvendigvis de fem aller beste matopplevelsene. Herved oppfordrer vi leserne til komme med egne spiseopplevelser, i Oslo eller andre steder. Bruk kommentarfeltet under saken!

Her er lista:

1. Dagens vegetar på Punjab tandoori på Grønland

På Punjab tandoori på Grønland får du "Dagens vegetar" med salat, ris og rykende ferskt nanbrød for 70 kroner. Karrisjappa har holdt koken i 19 år og har en stor, tilfreds kundegruppe som kommer igjen og igjen. Smaken endrer seg ørlite grann fra dag til dag og bidrar sikkert til at mange gjerne stikker innom flere dager i uken.

For deg som bor i Oslo: OBS! Denne karriretten er svært vanedannende.

Har du ikke mulighet til å besøke Punjab tandoori kan du sjekke ut denne oppskriften.

2. Dim sum på Nodee på Majorstua

Nodee holder til på Majorstua i Middelthunesgate 25 på nordsiden av Frognerparken. For 179,- kroner får du en sensasjonelt god Dim Sum. Den er også for de som ikke vanligvis er skeptiske til asiatiske smaker og teksturer. Sjekk den ut! Det er lov å si at man ikke nødvendigvis blir stappmett (bevares, det er nok mat!), men mer smak for pengene skal du lete lenge etter.

Dim Sum serveres som lunsjrett fram til klokken 1600. Selv om den ikke er tilgjengelig på kveldstid er det mulig å sette sammen en tilsvarende anrettning, men da må du velge fra menyen. Det er betjeneningen behjelpelig med.

Tips: De serverer fersk eplejuice fra Ringi som passer utmerket til denne maten. Særlig aktuelt for dem som spiser lunsj og ikke vil drikke øl.

3. Kake på Pascal i Kvaderaturen

Den originale Pascal befinner seg passe bortgjemt i Tollbugata 11 i et strøk som er kjent for annet enn kaker. Noen vil kanskje si at 89 kroner er mye for et kakestykke. Det er lett å være enig i det. Men, det er like lett å være enig i at KR 89,- er akkurat passe for de kakene som serveres her. Choco "créme brulée" er en all time favourite, men de andre kakene er slett ikke å forakte. Har du lyst på mer søtt kan du også prøve ut macronene til 15 KR stykket.

Foto: Foto: Christopher Sjuve

Fikk du lyst på sjokoladekake? Sjekk ut denne linken.

4. Brandad på Bistro Brocante på Grûnerløkka

På populære Grûnerløkka finner du den franske Bistro Brocante. Her serverer de klassiske løksupper, den nydelige cassoulet au confit de canard (kokte bønner med andeconfit) og andre retter man kan forvente å få i Paris og Lyon. Den lille perlen vi må trekke fram her er brandaden til 99 kroner. Brandad er altså klippfisk og denne varianten serveres med deilig potetstappe.

Fikk du lyst på klippfisk? Sjekk denne her!

Foto: Foto: Christopher Sjuve

5. Omelett på Emil og Samuel i sentrum

Emil og Samuel ligger på toppen Steen og Strøm i sentrum av Oslo. Stedet ligner ikke på noe du kan forvente av et kjøpesenter, men er et hyggelig sted med stilig inredning. Kjøkkensjefen kan skilte med å ha jobbet på Heston Blumenthals berømte Fat Duck utenfor London. Der må han ha lært ett og annet for makan til omelett skal du lete lenge etter. Den populære retten koster 125 KR. Her kommer noen hint om omeletten: Det er bechemelsaus, parmesan og en salamander involvert her... I tillegg får du brød, salat og godt smør.

Les også: Slik lager du perfekt pizzadeig

Les også: 10 mattips som gjør livet enklere

Foto: Foto: Christopher Sjuve

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning