Mat som hjelper mot fyllesyke

Her er maten som skal hjelpe deg til en bedre dagen derpå.

DAGEN DERPÅ: Pleier du å våkne opp og se slik ut?
DAGEN DERPÅ: Pleier du å våkne opp og se slik ut? Foto: Istockphoto
Publisert Oppdatert
Sammen med tid, er vann den beste kuren mot fyllesyke.
Sammen med tid, er vann den beste kuren mot fyllesyke. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Husker du sist du var ute på byen, kom hjem og sovnet med alle klærne på?

Dagen etter våknet du med hangoveren fra helvete, og lurte på hva i all verden som kunne få den til forsvinne. Her får du svarene.

Vann

Alkohol er vanndrivende og tørker ut kroppen din - og vann er det som lettest gjenoppbygger væskebalansen. Du kan også bøte på væsketapet hvis du er flink til å drikke rikelig med vann ved siden av alkoholen.

Egg

Egg er en proteinrik matvare og inneholder derfor mye cystein, en aminosyre som skal kunne bidra til å bryte ned gifter i kroppen. Lag deg en deilig omelett på søndagen.

Moderate mengder kaffe

"Litt kaffe kan gjøre deg litt mer våken, men for mye vil irritere magen. Kaffe er også vanndrivende, så du kan ende opp med å bli enda mer dehydrert hvis du drikker mye av det."

Det skriver den danske legen og hangover-eksperten Jerk W. Langer på sin hjemmeside, der han gir tips om hvordan du kurerer tømmermenn.

Melk

"Melk inneholder næring og nøytaliserer magesyren. Drikk derfor dette i stedet for juice, ettersom det inneholder mye syre", tipser Langer.

Banan

Foto: Foto: istock

Frukten øker mengden av signalstoffet serotonin i hjernen, som gjør deg livligere. En banan kan også hjelpe mot lavt blodsukker uten at det stiger til værs. Ettersom både melk og banan er godt for kroppen dagen derpå, hvorfor ikke lage en banansmoothie?

Unngå fet mat

Kroppen trenger litt salt og fett dagen derpå, men det finnes en grense.

"Spis lett og hold deg unna fet mat som kan forverre kvalme", skriver Langer. Videre tipser han om å spise bananer, ulike typer suppe og yoghurt på kleine dager.

"Spis også noe mat etter alkoholinntak, før du sovner. Dette vil bedre kroppens biokjemi i bakrusfasen", tipser Folkehelseinstituttet.

Alkohol dagen derpå?

Noen mener også at det hjelper å drikke alkohol dagen derpå for å "reparere" fyllesyken. Dr. Langer mener at det ikke er noe sjakktrekk, men sier at det er greit med en øl eller en banansmoothie med litt vodka.

 

Har du noen gode tips mot fyllesyke? Legg gjerne igjen en kommentar!

Oppskriftene finner du nederst i saken.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 4000!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik blir brokkoli godt

 

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning