3-retters:
Helgemenyen!
Hver fredag gir vi deg en deilig 3-retters helgemeny. Høres soppsuppe, helstekt kylling og sjokoladefondant fristende ut?
Her er det mer enn nok å kose seg med. Først ut er en fyldig og god soppsuppe som er enda bedre om du hiver i noen sopp du har plukket selv. Hovedretten er helstekt kylling med rotgrønnsaker. Lite jobb og mye mat! Vi runder av med en sjokoladefondant - du vet den du pleier å få på restaurant, men som du kan lage selv.
Her du hele menyen!
FORRETT: Sopp- og brokkolisuppe
"Sprit opp" posesupppen med friske grønnsaker. Raskt og enkelt, men både bedre og mer spennende enn før!
1 pose skogsoppsuppe
1 pose brokkolisuppe
1 pk. brokkoli i buketter
1 stk. blomkål i buketter
1 stk. gul paprika i strimler
5 stk. gulrot i skiver
5 stk. kokt potet i terninger
2 ss hakket kruspersille
Lag suppene som beskrevet på posen, men i samme kjele. Ha i grønnsakene og la de koke med i 5-6 minutter. Ha i potetene og la de koke med de siste minuttene.
Serveres med et dryss av kruspersille.
HOVEDRETT: Helstekt kylling på rotgrønnsaker
Til 4-5 personer
Kylling med rotgrønnsaker
1 stk. kylling (ca. 1500 g)
ca. 2 ss smeltet smør til pensling
salt og kvernet pepper
2 ss frisk rosmarin
Seng av rotgrønnsaker:
3 stk. søtpotet
2 stk. rødløk
1 stk. persillerot eller et stykke sellerirot
100 g kålrot
5 båt hvitløk
6 stilk frisk rosmarin
ca. 3 ss balsamicoeddik
ca. 3 ss olje
1 bunt frisk grønn asparges
1 stk. brokkoli
Sjysaus:
1 pose sjysaus
kraft fra kyllingen + vann
Potetmos:
10 stk. potet
ca. 2 dl melk eller fløtemelk
2 ss smør
2 ss hakkede friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian)
2 ss finhakket rød chili
salt og kvernet pepper
Del rotgrønnsakene i litt grove biter eller båter og legg dem i en ildfast form. Legg hvitløk med skallet på i formen sammen med rosmarin. Dynk balsamicoeddik og olje over grønnsakene. Legg noen kvister grovhakket rosmarin under skinnet på kyllingen. Pensle den med smeltet smør og ha på salt og pepper. Stek kylling og grønnsaker i ovnen ved 180 °C i ca. 1 1/2 time til grønnsakene er møre og kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt.
Spe sausposen med vann og kraften som er dannet under stekingen av kyllingen.
Skrell potetene, kok dem møre og mos med en potetmoser. Rør inn melk og smør og kok opp. Smak til med urter, chili, salt og pepper.
Legg lettkokt asparges og buketter med brokkoli i formen ved servering.
DESSERT: Sjokoladefondant
Ca. 16 stk
200 g usaltet smør
200 g Valrhona manjari sjokolade evt. vanlig kokesjokolade
300 g sukker
100 g mel
6 egg
Smelt sjokolade og smør forsiktig i en kasserolle. Bland mel, sukker og egg i en bolle og rør sammen. Tilsett smeltet sjokolade og smør og bland godt. Fyll røren i smurte små former. Stekes i ovn ved 180 grader i ca 10-15 minutter (avhengig av størrelsen på formene). Kaken skal være flytende i midten.
Serveres varm med vaniljesaus eller is
Vaniljesaus:
5 dl melk
5 dl fløte
150 g sukker
8 eggeplommer
2 vaniljestang
Bland alt i en kasserolle og varm opp under omrøring til det tykner. Sil og avkjøl.
Denne saken ble første gang publisert 05/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.