Helgemeny

Lyst på noe godt?

Slik får du en god helg.

Publisert Oppdatert

Endelig helg!

Og jeg skal kose meg glugg i hjel. Jeg har allerede skaffet meg en flaske Sauvignon Blanc.

Det blir to, tre "forretter" denne helgen. På flotte restauranter er det vanlig at det kommer trillende inn en rekke små, lekre kreasjoner for å vekke appetitten. De gangene jeg er så heldig å få være med på noe slikt (for eksempel på Fat Duck eller Noma) er dette den beste delen av måltidet.

Å prøve å lage noe slikt hjemme er hjelpeløst. Ikke har du noen til å servere deg heller. Det nærmeste man kommer er å lage noen små, og helst enkle, kreasjoner. Og mine forslag er som følger:

Den første melondingsen er superenkel å lage. Den pussige kombinasjonen av melon, pinjekjerner og fetaost skal ikke jeg ta æren for. Jeg så den i et ukeblad en sommer for flere år siden, men hukommelsen svikter meg og jeg kan dessverre ikke kreditere opphavsmannen- eller kvinnen. Ei heller er jeg sikker på at oppskriften er helt lik. Åkkesom, den er super, frisk og kul.

Den andre er noen smørstekte biter med brød, chevre og spekeskinke. Sist er det dukkah! Dukkah er en krydderblanding med utallige oppskrifter. Den spises som regel ved at man først dypper brødbiter i olje, så i blandingen.

Fisk og salat

Hovedretten denne helgen er flat. I oppskriften står det rødspette. Og det er den flyndra som er lettest å få tak i. Dersom du finner annen flatfisk (smørflyndre, piggvar etc) kan du bruke samme oppskriften.

Jeg har ikke tenkt å gjøre det vanskelig, så jeg holder meg faktisk til en god salat. Og så legger jeg mer krutt i desserten.

Dessert

Dette lager jeg med jevne mellomrom. Og det angrer jeg aldri på. Profiterollene ser imponerende ut, synes jeg. Og jeg, barnslige jeg, får alltid assosiasjoner til en bistro i Paris. Og det er heller aldri feil.

Med det ønsker jeg riktig god helg!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Forrett med fetaost

Det er langt mellom så enkle foretter som smaker så godt.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

8 stk Fetaost

1 skiver Melon

1 ss Balsamicosirup

2 ss Pinjekjerner

Erik Hannemann

Profiteroller

Profiteroller er et veldig fint, fransk ord for vannbakkels. De er enkle og morsomme å lage. De blir hule og kan fylles med krem av alle slag. Denne oppskriften er basisoppskrift og så får du en sjokoladesaus på kjøpet.

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

2 dl Vann

100 g Smør

2 dl Hvetemel

1 ts Salt

4 stk Egg

300 g Sjokolade

1 dl Kremfløte

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning