Hvordan rense krabbe

Dette er en krabbe. Hva gjør du nå?

Dette er en krabbe. Hva gjør du nå?

Publisert Oppdatert

Det er ikke noe intuitiv måte å angripe en krabbe på, fra et kulinarisk ståsted. Er det vel?

Jeg mener, denne fryktinngytende, pansrede ridderen er liksom ikke han du inviterer på fest.

La meg være ærlig. Jeg kjøper sjelden eller aldri en hel krabbe. Saken er at jeg har krabbefobi. Fobien gjelder også hummer og sjøkreps (men ikke reker!). Det er som med fobier flest: Det er ikke rasjonelt. Det spiller nemlig liten rolle om dyrene er levende eller døde.

Det er riktignok enklere å håndtere kokte krabber, men det er ikke bare-bare.

Men, jeg elsker å spise disse skalldyrene. Sjøkreps er det beste jeg vet, hummerbisque er kongelig og krabbe er en av de beste grunnene til å glede seg til høsten og vinteren.

Kampen mellom ganen og frykten raser i meg. Det er selve håndteringen som er vrien. Det tror jeg også gjelder de som ikke har fobi.

Dermed er vi i samme båt. Hva er den enkleste måten å spise krabbe på?

Den enkleste måten å rense krabbe

Man sier at "noen ganger er det enkleste det beste". Men, hva er det enkleste her, bortsett fra å kjøpe ferdigpillede skjell?

Det nest enkleste er å kjøpe klør. Og det gjør jeg mest (mindre håndtering, bedre for oss med fobi etc).

Men, selv det er ikke bare enkelt. Med mindre du gjør som meg.

Og hvordan jeg gjør det med klør? Jo, jeg brekker at det ene leddet. Hvilket?, tenker du! Vel, det finner du fort ut. Det er nemlig ett ledd som brekker lett av. Det andre er nesten umulig.

Så finner jeg fram en hammer. Jeg skulle ønske jeg kunne dælje løs, med da blir det bare mos og krabbekjøttet blir fullt av skjell. Så, jeg knuser krabbeklørne så nennsomt jeg kan. Lett på labben.

Og jobben med å pille av skallet er nesten meditativt. Ta av akkurat nok skall til at du kan suge og bite av krabbekjøttet.

Her viser jeg deg hvordan:

</p> <p>Jeg liker å lage en dipp av noe slag, det enkleste er: En blanding av majones/rømme 50/50 som smaksettes med litt cayennepepper og en skvis sitron.</p> <h4>Hvordan rense hel krabbe?</h4> <p>Joda, men dersom du bare har en krabbe. Hvordan går du fram?</p> <p>Det beste er nok bare å se videoen for dem som vil gyve løs på selve krabbehuset.</p> </div>

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen