De beste oppskriftene med ost

Osterettene som gjør deg blid

Til deg som liker smeltet ost.

Sist oppdatert

Hva ville pizzaen vært uten ost? Jo, ikke annet enn et trist tomatsmørbrød med skinke du hadde spist og tenkt: Her er det jaggu noe som mangler.

Tar du smeltet ost fra et gjennomsnittsmenneske tar du lykken fra det med det samme.

Osten har vært for pizzaen det pupper var for Samantha Fox: Det er vanskelig å tenke seg suksessen uten.

I tillegg til den O store pizzaen så finnes det en lang rekke retter, snacks og annet som aldri hadde vært noe uten  ost.

Ta denne paien for eksempel. Den er helt fantastisk god. Men, den er ikke bedre enn den osten du finner - det skal sies.

Og det samme må sies om gougere - altså vannbakkels med ost. Nydelige, snacksete og perfekte til både kveldskos og (hold deg fast) som velkomst-tiltugg sammen med en god drink eller (hold deg enda bedre fast) et glass champagne.

Jeg tror også du ville blitt et gladere menneske om du lager parmesankjeks. Det havner også i snacksekategorien.

Når jeg har lyst til å komme i bedre humør hender det jeg tyr til å sette en pizzadeig. Når den er ferdig gjør jeg følgende: Legger en masse ost på den ene halvdelen og bretter over deigen. Ostebrød, kaller jeg det. Og dersom du ikke kjenner en viss glede når du tar den sprø bunnen, med litt mørke flekker, ut av ovnen, vel vitende om den smeltendeosten inni, ja, da kan jeg ikke hjelpe deg.

Nedenfor finner du først to videoer (av parmesankjeks og ostebrød) og så et knippe med osteoppskrifter. Kos deg!

Denne saken ble første gang publisert 19/04 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også