Bacon i vaffeljern

Bacon i vaffeljern

Ja, du kan du bruke vaffeljernet til å steke bacon.

Publisert Oppdatert

Et vaffeljern egner seg til mer enn vafler.

Det var svært mange som kjente seg igjen da jeg skrev om hjem-fra-skolen-klassikeren. Du vet, den hvor du bruker vaffeljernet som et toastjern: Legg og og skinke mellom to brødskiver og stek i vaffeljernet.

Så var det bacon, da. Den tradisjonelle metoden å steke bacon er i stekepanne.

Og det funker.

Selvsagt.

Men, det har sine begrensninger. Du må passe på hele tiden. Og skal det bli godt, må du bruke lang tid.  Det andre problemet med å steke bacon i stekepanne er at det bare er plass til, tja, fem skiver?

Skal du steke mer (og det vil man jo gjerne) er ovnen din beste venn. Vi lagde en superkort video hvor vi steker det på rist. Det funker, men jeg skal innrømme at det blir unødvendig grisete. Bare legg baconet på bakepapir. 200 grader, omtrent 12 minutter.

Så var det vaffeljernet. Vaffeljernet har et fantastiske fortrinn overfor en konvensjonell stekepanne: Den er egentlig TO stekepanner - én over og én under.

Det vorder for fin og jevn steking. Så vi måtte jo bare prøve det. Resultatet ser du i videoen.

Vaffeljernet viser seg nemlig å være svært godt egnet til å steke bacon. Og når du er i gang kan du like gjerne lage baconvafler. For her er aberet: Vaffeljernet må vaskes grundig for at ikke alle vafler for all framtid skal smake bacon.

Trenger du eggerøre? Klart du gjør - da lager du det på denne måten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning