3-retters meny
En kul helgemeny med morsom mat
Og heldigvis er det ikke vrient.
Det er på høy tid å forberede mathelgen.
Ikke fortvil om du ikke har gjort det. Jeg har nemlig et godt forslag til deg.
Denne menyen begynner like godt som den slutter. Og så har den et artig midtparti du kan glede deg til.
Og så er det en ting som er helt klart: Du må lage den i omvendt rekkefølge av slik den skal serveres.
Forrett: Sjeldent gode reker
Denne retten skal få deg i skikkelig vårstemning. Gjør majonesen fin og tynn ved å blande den ut med litt fløte og appelsinsaft. Ha majonesen over appelsinfileter, pillede reker, avokado og salatblader. Denne florlette retten passer perfekt som forrett - men ikke lag for mye! Den skal kun pirre appetitten.
Hovedrett: Torsk med røstipoteter og beurre blanc
Torsk med dill og squash er en fin og elegant rett. For å få noe krønsj med på laget inviterer vi med røstipotetene. De lager du altså ved å koke dem lett (10 minutter) før du river de på rivjern, former til små kaker og steker gylne i smør.
Og så var det sausen. Med dette termostrikset trenger du ikke tenke på at den skal bli kald (som jo kan være et problem med beurre blanc). Så, torsk, røstipoteter og beurre blanc. Ah...
Mellomspill: ostekuler
Før vi går løs på desserten kommer et ørlite mellomspill. Det er ost vi snakker om. Men, den serveres ikke helt tradisjonelt. Ta en blåmuggost og bland den med kremost (omtrent 50/50). Lag små kuler av osten og så ruller du dem i sesamfrø, knuste nøtter eller noe annet som er morsomt.
Dessert: Pistasjis
De færreste har smak denne isen. Det er nemlig ekte pistasjis. Ja, med ekte pistasjnøtter.
Kjør nøttene til en grovt pulver som du vender inn i smeten. Resultatet er like forbløffende som det er deilig. Lover.
Ha en smakfull helg!
Appelsin med avokado og reker
Denne retten er perfekt for late dager. Om du kan lage appelsinfileter går det også uhyre raskt.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 dl Reker
2 stk Appelsin
2 stk Avokado
4 ss Majones
4 ss Fløte
0.5 stk Salathode
Torsk med dill og squash
Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 potte Dill
1 stk Squash
2 stk Sjalottløk
4 stk Poteter
2 ss Mandler
1 stk Appelsin
2 stk Sitronbåter
Smør til steking
4 stk Torskefilet
Til 4 porsjoner
0.5 stk Sjalottløk
1.5 dl Hvitvin, tørr
2 ss Hvitvinseddik
250 g Smør, romtemperert
Røstipotet
Poteter som lages slik blir alltid godt. En god oppskrift med poteter er alltid lurt å ha i bakhånd.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
8 stk Poteter
5 ss Smør
0.5 stk Løk
Salt
Til 4 porsjoner
100 g Kremost
100 g Blåmuggost
1 dl Pistasjenøtter
2 ss Rosépepper
2 ss Sesamfrø
Pistasjeis
Pistasjeis er ikke det du tror. Her er nemlig oppskriften på ekte pistasjeis.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
150 g Pistasjenøtter
3 stk Eggeplomme
150 g Sukker
2 dl Melk
2 dl Kremfløte
1 stk Vaniljestang
Les også:
Denne saken ble første gang publisert 02/05 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.