Frisk ostekake med nøttetopping 

Måltidet blir fullkomment med denne til dessert. Velg glutenfrie kjeks for glutenfri oppskrift.

OPPSKRIFT OSTEKAKE: Ostekake med nøttetopping. Nøtte-allergi? Topp med friske bær i stedet for nøtter.
Publisert

Dette trenger du:

  • 8 porsjonsformer/form 24 cm
  • 250 g kjeks, gjerne glutenfrie
  • 100 g smør
  • 1 pk. sitrongelé
  • 2½ dl vann
  • 200 g kremost
  • 3 dl fløte
  • 3 dl crème fraîche
  • 100 g melis

Nøttetopping:

  • 4 dl nøtteblanding (mandler, pistasjnøtter, valnøtter, peanøtter)
  • 1 dl akasiehonning
  • 4 ss vann
  • en klype flaksalt

Dette gjør du:

Knus kjeksen i en hurtigmikser. Smelt smør og bland det med kjekssmulene. Trykk kjeksblandingen ut i porsjons­former. 

Kok opp vann og rør ut gelépulveret i vannet. Avkjøl. 

Pisk sammen kremost, fløte, crème fraîche og melis til en glatt krem. 

Hell sitrongeleen i en tynn stråle i ostekremen. Bland godt. 

Fordel kremen over kjeksbunnene i porsjonsformene.

 Sett kjølig i 3–4 timer eller natten over.

Rist nøttene i en tørr panne, skru ned varmen og tilsett honning og vann. Bland alt sammen og dryss på litt havsalt. Fordel nøtteblandingen over porsjonskakene ved servering.

Nøtte-allergi? Topp med friske bær i stedet for nøtter.