Vin til taco

Klart du kan drikke vin til taco

Og dette er førstevalget.

TIL TACO: Rødvin er førstevalget, men du kan drikke hvitvin til taco med sjømat.
TIL TACO: Rødvin er førstevalget, men du kan drikke hvitvin til taco med sjømat. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Slik bedømmer vi viner

Ved bedømming av viner bruker vi på Klikk den meget utbredte 100-poengskalaen, som går fra 50-100 poeng. Det finnes flere måter å dele opp området fra 50-100 poeng på, men dette er hvordan vi tenker her på Klikk:

50-59: Dårlig vin med fremtredende feil.

60-69: Svak vin med mindre feil.

70-79: Grei vin uten feil.

80-89: God vin.

90-95: Meget god vin.

96-100: Eksepsjonell vin, blant de beste i verden. Klassisk.

Når vi på Klikk bruker 100-poengskalaen, gjør vi det uten å skjele til prisen på vinen.

Her kan du lese mer om hvordan vi bedømmer viner.

Det er blitt et fast helgerituale, i det minste for barnefamilier, å spise taco og se på TV. Ja, det kan til og med se ut til at tacoen har danket ut selveste pizzaen. Mens ungene drikker brus eller saft, har gjerne mor og far lyst på noe annet i glasset.

Godt med øl

Øl er nok førstevalget for mange, og det går ofte i pils. Har du lyst å prøve noe som er mer smaksrikt, men likevel leskende, og som ikke er så bittert som IPA? Da skal du prøve en Sierra Nevada Pale Ale.

Det er et rent, vellaget og meget matvennlig øl, og sitter som et skudd til taco. Det er nå også tilgjengelig på boks.

Rødvin er førstevalget

Skal du drikke vin til taco, er rødvin førstevalget, rett og slett fordi kjøttdeig er et så fremtredende element i tacoen. Hvis tacoen ikke er så sterkt krydret, kan norditalienske rødviner som barbera og dolcetto fungere bra.

Drar du hardere på med krydderet, trenger du en rikere og mer robust rødvin med sødmefull frukt, og da snakker vi gjerne argentinsk malbec eller kalifornisk zinfandel.

Nærmere omtale av anbefalte viner finner du nedenfor.

Hva med hvitvin?

Visste du at det går an å lage sjømat-taco? Du kan fint erstatte kjøttdeigen med stekte scampi eller stekte terninger av salma-laks. Da kan du drikke en riesling. Sjømat-taco har også den fordelen at det er en fin måte å få lurt fisk i ungene på.

Oppskrifter

De fleste orker ikke å lage taco fra scratch, og da er det lett å ty til taco-kits du får kjøpt på super'n. Vil du legge litt mer arbeid i det, og få det litt mer autentisk og velsmakende, kan du la deg inspirere av disse oppskriftene:

Taco-krydder

Chili-saus til taco

Tacos al pastor

Taco med ølbakt torsk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning