Test av vann på flaske

Vi har testet flaskevann

Det er begrenset hvor mye man kan si om flaskevann, men vi var rett og slett nysgjerrige på hva som skjer når vi setter åtte vannflasker foran to meritterte vinsmakere.

FLASKEVANN: Vi har testet syv varianter
FLASKEVANN: Vi har testet syv varianter Foto: FOTO: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

God rødvin får gjerne følge av et glass godt vann på bordet. I den anledning anbefaler vi gjerne å ta en kikk på det som trygt kan kalles noen gode rødvinskjøp. eller fem viner til superbudsjettpris.

Uten kulsyre

Vi har tatt med forskjellige varianter av vann på flaske. Alle uten kulsyre eller tilsetninger av noe slag. Noen av typene kjenner du fra vanlige dagligvarebutikker, mens andre må du i butikker med godt over middels utvalg for å finne.

Det sier seg selv at man ikke finner voldsomme smaksforskjellene på flaskevann, men våre testere ble faktisk overrasket over hvor forskjellig de faktisk smakte.

Vannet vi fikk tak i varierer noe i flaskestørrelse og flasketype. Det kan gi noe utslag på prisen. Alle priser er per liter pluss pant.

Kriterier

Testerne har først og fremst har vært ute etter den friske smaken på vannet. Det må heller ikke være flatt slik som flaskevann fort kan bli, og det må gjerne også ha innslag av mineraler. Er det fremmede smaker slik som plast eller annet trekker det selvsagt ned.

Vann fra springen

Vi tok også med vanlig springvann, kanskje det til og med ville danke ut flaskevannet? Det gikk ikke helt etter planen. Vi tappet vann fra springen i Oslo der kilden er Maridalsvannet.

-Dette smakte svømmebasseng, er testernes kommentar på dette vannet. Det smaker klor. Ikke mulig å sette karakter på.

Poeng

Vannet ellers er vurdert etter en skala fra en til seks der seks er best og en er dårligst.

Testet blindt

Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (24. 000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De beste billigboblene

Dette drikker vinelskerne

Fem flotte viner til and

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning